4 tips om je kerstkoekjes te versieren en in je kerstboom te hangen – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

4 tips om je kerstkoekjes te versieren en in je kerstboom te hangen

Je kerstboom versieren met engeltjes, kerstballen, strikjes en slingers: dat kennen we allemaal. Wil je origineler uit de hoek komen? Kies dan eens voor… eetbare kerstversiering! Neff heeft 4 tips om zandkoekjes op een leuke manier te decoreren en op te hangen in je kerstboom.

De basis is simpel: begin met het bakken van zandkoekjes. Hiervoor heb je 200 g boter, 250 g bloem, 5 g bakpoeder, 100 g suiker en 2 eierdooiers nodig. In een kom meng je alle ingrediënten onder elkaar. Dan ga je goed kneden en zo krijg je een mooi deeg. Rol het deeg uit om er dan vormpjes uit te steken. Kies voor échte vormpjes in de kerstsfeer: sterren, kerstboompjes, rendieren, hartjes, … De koekjes leg je nu op een bakplaat. Prik er met een priem bovenaan een gaatje in (om er later een touwtje door te halen). Vervolgens gaan de koekjes 15-20 minuten in een Neff-oven op 170° C.

Het leukste deel: de versiering!
Laat de zandkoekjes nog even afkoelen. Dat geeft je tijd om na te denken over de volgende stap: de versiering! Neff toont je 4 technieken om er iets moois van te maken:

  • Decoratiestiften: Maak je zandkoekjes écht persoonlijk met een kerstboodschap. Die schrijf je letterlijk op het koekje met een decoratiestift. Er bestaan stiften in een kleurtje of met chocolade. Weet jij al wat je op de koekjes wil schrijven?
  • Glitter: Smeer een dikke laag botercrème met vanille over de koekjes. Botercrème maken is echt heel makkelijk. Mix 200 g poedersuiker, 200 g zachte boter, 2 el heet water en 1 tl vanille-extract. Klaar! Dat smeer je over het koekje. Knip uit een blad papier een vormpje (ster, kerstboom, hartje, rendier, …) en leg het over het koekjes. Dat besprenkel je vrolijk gekleurde strooisels zoals suikerhartjes, glittersuiker of regenboogparels. Neem voorzichtig het papier weg en bekijk je kleine kunstwerkjes. Onweerstaanbaar!
  • Cookie Icing (glazuur): Dit speciale glazuur gebruik je om koekjes heel verfijnd mee te decoreren. Hiermee breng je sierlijke tekeningen aan op de koekjes. Hoe je het maakt? Simpel! Mix 1 eiwit met poedersuiker en een lepel citroensap. Wil je het glazuur een kleurtje geven? Dan voeg je er enkele druppeltjes kleurstof aan toe. Doe het glazuur in een spuitzak (met kleine opening) en let the fun begin! Tip: laat het glazuur goed uitdrogen, anders loopt je tekening helemaal uit.
  • Rolfondant met marsepein: Met rolfondant til je de afwerking van je koekjes naar een hoger niveau. Je boetseert de mooiste figuurtjes zoals een kerstboom, sterretjes, bloemetjes,… Met rolfondant kan je heel fijn werken. Rolfondant koop je in leuke kleuren. Zo maak je er al snel een vrolijke boel van! En door de marsepein krijgt het zandkoekje nog meer smaak.

Laatste stap: in de kerstboom
De koekjes zijn gebakken, de versiering is aangebracht en nu is het tijd voor de laatste stap. Je kerstboom ga je nu rijkelijk versieren met je zelfgemaakte kerstdecoratie. Let wel op: het zou wel kunnen dat er af en toe een koekje verdwijnt. Oeps!

Zoek je nog naar recepten voor je kerstdiner? Neem dan zeker eens een kijkje op de receptenpagina van Neff. Maak er een gezellige én smakelijke kerst van!

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in