Avocado: lekker, gezond én supervoedzaam – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Avocado: lekker, gezond én supervoedzaam

Een avocado saai en smaakloos? Dat heb je mis! Een avocado is véél meer dan enkel guacamole of een opvulsel van een aperitiefhapje. Deze supervrucht is heerlijk in zijn eenvoud en leent zich tot 1001 verschillende recepten. Heb je al ooit eens gehoord van avocado-olie of pesto van avocado? Of geproefd van avocadonaise? Superlekker!

De avocado is een groene of paarse vrucht in de vorm van een peer. De oorsprong ligt in Mexico, maar ook bij ons is de avocado populair. Het gelige vruchtvlees is romig en vol van smaak.

Vitaminenbom!  

Waarom je best vandaag nog je tanden zet in een avocado? Simpel! Deze vrucht is énorm lekker, voedzaam en… gezond! Het zit boordevol olie en proteïnen. De olie is samengesteld uit onverzadigde vetten en heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte in het lichaam. Deze vrucht is ook rijk aan tal van mineralen, zoals ijzer, antioxidanten en vitamine C en E. Waar wacht je nog op om met avocado aan de slag te gaan?

Avocado-recepten die je nog niet kende

Guacamole kennen we allemaal. Maar een avocado is méér dan enkel een dipsaus. Heb je al eens gehoord van avocado-olie? Deze culinaire olie is geschikt om mee te koken (warm) én om als dressing (koud) te gebruiken. Bijvoorbeeld als dressing voor een salade, in een groenteschotel of als olie om mee te wokken, braden of roerbakken. Waarom probeer je niet zelf eens avocado-olie te maken? Droog het geplette vruchtvlees in een Neff-oven op een temperatuur lager dan 50°C. Laat minstens 5 uur drogen. Verzamel de gedroogde avocado in een doek en pers uit boven een kan. Je zelfgemaakte olijfolie is klaar!

Ken je avocadonaise? Dat is een gezonde groentedip én een geweldig alternatief voor een klassieke mayonaise. Voordelen? Je hebt meteen je dagelijkse dosis gezonde vetten en je neemt het makkelijk mee als snack. Of het lekker is? Het zal wel zijn! Bovendien maak je dit makkelijk zelf: mix het vruchtvlees van een avocado tot een gladde massa. Al roerend voeg je olijfolie toe aan het mengsel. Breng op smaak met een teentje knoflook, een scheutje azijn, peper en zout.

En nog een derde verrassend recept met avocado: pesto van avocado! Zelf pesto maken is makkelijker dan je denkt. In amper 10 minuten zet je dit bijzondere recept op tafel. Hoe? Je maakt een klassieke pesto, maar vervangt de verse kruiden en parmzaanse kaas door avocado. Extra tip: deze pesto smaakt heerlijk op een panini Zeker proberen!

03-098-A-Cilantro-Avocado-Pesto_xl

Avocado? Veelzijdiger dan je denkt!

Gooi jij de pit van de avocado weg? Niet doen! Want de pit bevat meer geneeskracht dat de vrucht zelf. Er zitten maar liefst 70% van de aminozuren in de avocadopit verscholen. Toegegeven, ze smaakt wel bitter en wrang. Daarom verwijder je eerst de dunne laag bruin vel. Daarna rasp je de pit en laat je ze bruinen op een laag vuurtje. Je kunt de pit meteen gebruiken als garnering in je salade, pasta of soep!

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in