Bakken zonder zorgen: ontdek het gezonde bakvet Ghee! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Bakken zonder zorgen: ontdek het gezonde bakvet Ghee!

Bakvet is een product dat we bijna dagelijks in de keuken gebruiken. Voor het bakken van een lekker stuk vlees of bijvoorbeeld in een stoofpotje. Het is belangrijk om te kiezen voor gezonde vetten, zoals Ghee, en zo blijven we lief voor onze cholesterol.

‘Glee, gee, ghee?’

De kans bestaat dat je nog nooit van Ghee of Ghi gehoord hebt. Deze geklaarde boter is afkomstig uit India en heeft in Europa nog niet echt de weg naar de keuken gevonden. Nochtans heeft het, net als kokosolie bijvoorbeeld, allerlei voordelen. Ghee komt rechtstreeks uit de natuur, en het bevat geen kunstmatige ingrediënten of smaakmakers!

Het grote voordeel van Ghee is dat je het tot op een erg hoge temperatuur kan verhitten zonder dat het zal verbranden. Dit in tegenstelling tot klassieke boter, die bij overhitting kankerverwekkende stoffen vrijgeeft.

Lief voor het lichaam

Ghee is een prima alternatief voor roomboter of klassieke olie. Het heeft een nootachtige smaak en je kunt er vrijwel alles mee bakken: van vlees tot vis, maar ook eieren of groente. Je kunt het ook gebruiken voor braden en frituren. Bovendien is het zacht voor het lichaam: het bevat vetzuren zoals omega-3 en omega-9. Daarnaast bevat het ook vitamines zoals A, D, E en K. In India wordt ghee al eeuwenlang geprezen voor de Ayurvedische eigenschappen.

Waar kan je het kopen?

Ghee koop je in de natuurvoedingswinkel. In de supermarkt is dit product momenteel (nog) niet verkrijgbaar. Een goed alternatief is kokosolie of -boter.

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in