Bowlfood: 5 x eten uit een kommetje – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Bowlfood: 5 x eten uit een kommetje

Je kunt Pinterest of Instagram niet openslaan of daar zijn ze: de bowls. Voor wie nog niet mee is met dé foodtrend van dit jaar: bowlfood is comfortfood in een kommetje. Gezonde granen, kleurige groenten, eiwitten (vis, vlees, tofu), een dressing, crunchy topping en je bent klaar. Share the love for cooking zet je alvast op weg met 5 eenvoudige bowlrecepten.

Kom, kom, kom!
Breakfast bowls, pastabowls, veggie bowls, rijstbowls: eigenlijk kan je zowat álles in een kommetje mikken. Het resultaat? Gemakkelijke, gezonde gerechten die ook nog een keer Instagram-proof zijn. Bowl op schoot, Netflix aan en genieten maar. Gezellig, toch?

Welke ingrediënten je gebruikt, kies je zelf. Net als de bereidingswijze ervan: gestoomde asperges, gegrilde zalm, geroerbakte peultjes of gewoon krokante rauwkost, álles kan.

5 bowlrecepten die je móét proberen
Om je bowls te vullen, gebruik je natuurlijk het lekkers dat het seizoen te bieden heeft. Dit zijn alvast de favorieten van Share the love for cooking.

  1. Buddha: de regenboogbowl
    Niet alleen je smaakpapillen, maar ook je ogen eten mee. Begin met de granen: quinoa, wilde rijst of gestoomde tarwekorrels zijn de basis. Daarna kies je groentjes in verschillende kleuren, zoals gegrilde groene paprika, wortel (probeer ‘ns gele of paarse wortels!), gewokte asperges en avocado.

Werk af met een hardgekookt eitje, stukjes gebakken zalm of geroerbakte kippenreepjes. Beetje pittige dressing erbij en je bowl is klaar.

  1. Bibimbap: de Koreaanse bowl
    Voor wie houdt van pittig. Begin je kommetje met witte rijst en groenten (denk: komkommer, paprika, champignons, wortel) die je roerbakt met een flinke schep chilipasta erbij. Daarna werk je af met een hardgekookt eitje en stukjes gegrild rundvlees.

Tip: gebruik je teppanyakiplaat!
Je ingrediënten snel roerbakken of wokken doe je makkelijk met de speciale teppanyakiplaat van Neff. Gewoon even op je inductiekookplaat zetten en je kunt aan de slag.

– heel gezonde manier, bijna geen vetstof
weinig afwas
– 2 afzonderlijk regelbare plaathelften

> Koop de teppanyakiplaat in de Neff-eshop

NEFF_Service_Still_Accessories_2017_04_7670MCIM02247702_NEFF_Service_Still_Accessories_2017_04_7670

  1. Veggie: de groentenfeestbowl
    Vlees of vis in je bowl hoeft niet elke keer. Roof de groenteafdeling leeg, en grijp ook ‘ns een keertje naar de minder bekende groenten zoals daikon, aardpeer of zoete aardappel. Een goeie tip: wissel rauwkost af met gestoomde, gegrilde en gewokte ingrediënten. De verschillende texturen houden de smaken in je bowl spannend. Werk altijd af met een crunch: geroosterde noten, rauwe sojascheuten of wat crispy gebakken uitjes.
  1. Smaakvol: de koolbowl
    Een nobele onbekende in kommetjesland, maar boordevol smaak: stop ‘ns wat kool in je bowl. Roerbak fijngesneden spruitjes, groene kool of savooikool samen met wat gesnipperde ui. Vul je bowl aan met smeuïge aardappelpuree, of gebruik een restje gekookte aardappels uit je koelkast. Afwerken met wat krokant gebakken gerookte spekreepjes en je stevige bowl is klaar.
  1. Gezond: bowl met linzen
    Peulvruchten zijn aan een ware opmars bezig. Voedzaam en gezond, maar ook gewoon heel lekker. Begin je bowl met gekookte linzen en vul aan met geroosterde aardappels en rode bietjes uit de oven. Heerlijk hierbij: traag gegaarde varkensschouder (pulled pork), of als het snel moet gaan: een gepocheerd eitje.
Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in