Breng een vleugje Japan binnen in jouw keuken met miso – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Breng een vleugje Japan binnen in jouw keuken met miso

Een dag begint in Japan met een stevige kom misosoep. Het geeft kracht en energie om de dag te starten. Bij ons is miso minder bekend, nochtans is het een nobel én gezond ingrediënt. Hoog tijd om miso een plekje te geven op onze menukaart.

Miso is een Japanse pasta van gefermenteerde sojabonen, zeezout en gefermenteerde gerst of rijst. Het is een product waar Japanners hun gerechten mee op smaak brengen. Het bekendste gerecht met miso is zonder twijfel misosoep. Een traditionele misosoep bestaat uit groentebouillon, misopasta, blokjes tofu, groene uien, zeewier, spinazie en rijstnoedels. De sojabonenpasta wordt ook gebruikt in sauzen, marinades en dressings.

Ook in de Japanse cultuur speelt miso een belangrijke rol. Zo geloven Japanners dat een vrouw, voor haar huwelijk, moet kunnen bewijzen dat ze goed miso kan klaarmaken. Op die manier toont ze dat ze een goede partner zal zijn.

Miso rijpt tussen de 1 en 3 jaar

Het maken van miso is een proces van lange adem. Zo rijpt miso in vaten van cederhout tussen de 1 en 3 jaar. Tijdens het rijpen worden er smaakmakers toegevoegd, waardoor er verscheidene soorten miso ontstaan. Zo kan textuur, kleur, aroma en smaak verschillen. Er is wel één constante: elke misosoort bevat véél zout.

Krachtvoer voor je lichaam

Miso is lekker en voedzaam. Het bevat enzymen die de spijsversterking ondersteunen en de bloedkwaliteit verbeteren. Het is rijk aan mineralen, zoals zink, die het immuunsysteem een boost geven. Verder wordt miso beschouwd als een remedie tegen een slechte vertering, voedselallergieën en bevordert het wondheling. Het is ook interessant voor mensen die op een gezonde manier kilo’s willen kwijtraken.

Start jij de dag vanaf nu met een kommetje misosoep?

miso_2

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in