Paksoi: een Oosterse kool met smaak – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Paksoi: een Oosterse kool met smaak

Pak-choi of paksoi is afkomstig uit China. We gebruiken het vaak in een roerbakgerecht. Maar wist je dat je deze smakelijke groente ook in Europese of vegetarische gerechten kunt gebruiken? Ontdek hier de veelzijdigheid van paksoi.

Uiterlijk herken je deze groente door de groene bladeren en spierwitte bladstelen. Het is een vitamine C-bom. Tegenwoordig geniet je het ganse jaar door van paksoi, aangezien deze kool gekweekt wordt in Aziatische landen, Israël én Spanje.

Van paksoi is de hele plant eetbaar: van de groene bladeren tot de witte en sappige nerven. De smaak leunt dicht aan bij Chinese kool. Omdat het van oorsprong een Aziatische groente is, smaakt paksoi erg lekker in Oosterse gerechten. Je kunt paksoi in reepjes snijden en wokken, maar ook met sojasaus of in combinatie met gember en look is paksoi lekker.

We vergeten soms dat we deze groente ook in Westerse gerechten kunnen gebruiken. Zo is paksoi ook lekker in een witte saus, tomatensaus of kaassaus. Misschien kan je eens een lasagne met paksoi uitproberen? Daarnaast kan je paksoi ook gebruiken voor een groentesoep, in een vegetarisch gerecht met tofu of in een stamppot. Paksoi is méér dan gewoon een simpele wokgroente. Experimenteer en ontdek het zelf.

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com en www.flickr.com

 

 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in