Ken jij het verschil tussen zalm, forel en zalmforel? – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Ken jij het verschil tussen zalm, forel en zalmforel?

Een forel behoort tot de zalmfamilie en een zalmforel is een zalm of forel? Kan je nog volgen?

De forel – een zoetwatervis – heeft van zichzelf een zilverachtige kleur met beige erin. Doordat de forellen kleine garnaalachtigen (plankton, krill) eten, krijgen ze roze vlees. Daarom worden ze ook ‘zalmforel’ genoemd, vanwege hun roze kleur vanbinnen maar het uiterlijk van een forel vanbuiten. Maar de zalmforel behoort oorspronkelijk tot de forellen.

Hetzelfde met zalm. Een zalm – een trekvis – eet op zee plankton en krijgt daardoor zijn roze kleur. Eens terug in zoet water krijgt de zalm weer wit vlees. Dus het grote verschil? Simpelweg de kleur van het vlees!

Wist u dat forel goed is voor de gezondheid? Dit omdat hij omega 3 en belangrijke vitamines en mineralen bevat. Omega 3 is goed voor het behoud van bepaalde hersenfuncties. Bovendien bevat hij slechts 130 kcal voor 100 gram en vormt hij een goede bron van eiwitten.

Leuk weetje: in het wild gevangen zalmforel is een ware delicatesse uit de Oostenrijkse Alpen. Onze Neff-chef stelt speciaal voor u een uniek gerecht samen met als hoofdingrediënt: zalmforel. Laat het je smaken!

REC2-1_02

Comments

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in