Lekkere snacks die je energie geven – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Lekkere snacks die je energie geven

‘s Morgens zijn er zoveel factoren die je energie zo kunnen opslorpen. Denk maar aan de file, de trein die niet op tijd komt opdagen of de wekker die niet is afgelopen. Daarom enkele voedingsmiddelen op een rijtje die je zo weer een energieboost geven voor de hele dag.

Een appel is de beste energiebooster! Het fruit bevat de juiste dosis mineralen, vitaminen, vezels en natuurlijke suikers die uw lichaam nodig heeft voor een goede dosis energie. Bovendien is een appel heel handig om mee naar het werk te nemen. En je weet wat ze zeggen: ‘an apple a day, keeps the doctor away!’.

Een banaan is de beste optie na het sporten! Uit onderzoek blijkt dat bananen eten voor en na het sporten de prestaties even goed ondersteunt als het drinken van sportdranken. Wist je trouwens dat een gemiddelde banaan minder dan 110 calorieën bevat maar toch een heel verzadigd gevoel geeft? Handig en lekker!

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord: drink veel water, dat is gezond! Het is dan ook geen verrassing dat water ertussen staat. Maar toch drinken we te weinig op een dag. Water zorgt er nochtans voor dat we gehydrateerd blijven en drijft de giftige stoffen uit. Je zal meer energie hebben doordat het lichaam makkelijker functioneert.

Een komkommer bevat veel water én de beste vitaminen, namelijk C en B. Naar het werk of naar school? Snijd de komkommers in dunne schijfjes. Leuk weetje voor de vrouwen: komkommers bevatten kalium, magnesium en silicum, allemaal toppers voor de huid. Dus meer komkommers eten is de boodschap.

banaan

Selderij? Inderdaad! Je verwacht het niet maar selderij hoort ook bij de gezondste snacks. Ze bevat net als de komkommer veel water dat je lichaam voldoende hydrateert en vezels die je voeding helpen verteren. Je kiest best voor de bleekselderij want deze bevat ook nog eens de meeste vitaminen.

Amandelen zijn de gezondste noten en zorgen voor een verzadigd gevoel. De energie vind je in de aanwezigheid van mangaan, koper en vitamine B2 in de noten.

Tip: eet de noten het best ongezouten. En eet er niet te veel van: ongeveer een handje per dag is voldoende. Bovendien zijn ze handig voor onderweg.

Spinazie is een van de gezondste voedingsmiddelen. Net zoals bij Popeye geeft spinazie ons energie doordat het veel calcium en vitamine B bevat zodat het immuunsysteem meteen in actie schiet. Je eet spinazie het best rauw in een slaatje of gestoomd bij een warme maaltijd voor een optimale energieboost.

Spinazie

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.tumblr.com

 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in