Rapini: uniek ingrediënt uit de Italiaanse keuken – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Rapini: uniek ingrediënt uit de Italiaanse keuken

Ken jij het unieke ingrediënt rapini al? Deze ‘vergeten’ groente wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken én is een leuke afwisseling met de alledaagse groene groenten.

Rapini staat bekend als ‘Italiaanse raapsteel’ en is heel gezond (vitamines A, C, K en veel mineralen). Rapini is vergelijkbaar met broccoli of groene kool. De smaak is krachtig, bitter en nootachtig.

“De geur en de smaak zijn bijzonder kruidig, neigend naar zwavelige kool en peperig als mosterd. Een ‘vergeten’ groente met karakter.” -Nick Trachet, passie voor wereldkeuken

Zo bereid je het best rapini:

  1. Kies voor bloempjes met een frisgroene kleur, waarvan de bloemknoppen nog grotendeels dicht zijn. Ze verdorren snel, dus meteen bereiden of in een vaas met water zetten.
  2. Snijd de harde onderstengels af voor dat je ze klaarmaakt. Die kunnen later in een stoofschotel of een soep, of meekoken om een bouillon op smaak te brengen.
  3. De bloempjes en topscheuten kunnen rauw als slaatje worden gegeten.
  4. Het tere deel kan worden gestoofd in wat olijfolie tot de gewenste zachtheid bereikt wordt. Lang moeten de rapini’s niet stoven. Vergeet vooral niet een teentje look te laten meesudderen, en deksel erop!
  5. Opdienen met een paar druppeltjes citroensap. Smakelijk!

Italiaanse chef-kok Pietro Zito is een ware kenner van vergeten groenten en helpt je bij het bereiden van een authentiek pastagerecht met rapini. Smakelijk!

ING1-9

Comments

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in