Superfoods: haal energie uit granen en zaden – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Superfoods: haal energie uit granen en zaden

Granen en zaden zijn een vast onderdeel van een evenwichtige en gezonde voeding. Onder de noemer ‘superfoods’ zijn ze opnieuw het ontbijt binnengeslopen. Je kunt deze ingrediënten rauw eten, bakken of koken. Lees hier enkele kenmerken, leuke weetjes en tips over superfoods.

Superfoods bevatten een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten die een positief effect hebben op het lichaam. Voorbeelden van superfoods zijn onder meer havermout, de acai bessen, tarwegras en jojibessen. Maar ook met quinoa maak je heerlijke gerechten.  Deze zaden met een nootachtige smaak kan je gebruiken in het ontbijt, in salades of in het avondeten als vervanging van rijst of pasta.

Trendfood
Vandaag is het een trend om vooral het ontbijt te voorzien van de nodige granen en zaden. Het is van belang niet te vergeten de zaden en granen te doseren en te mixen met andere belangrijke voedingsstoffen zoals melk, yoghurt of fruit. Het is de combinatie van deze verschillende ingrediënten die zorgt voor een gezond evenwicht in de maaltijd. Bovendien zijn granen en zaden ook gewoon erg lekker!

Tip: Wil je weten welke verschillende soorten granen en zaden er bestaan en voor welke gerechten je ze gebruikt? Lees dan Supergranen & Zaden van Amy Ruth Finegold!

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.tumblr.com en www.flickr.com

 

 

 

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in