Trend: koken met vergeten groenten – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Trend: koken met vergeten groenten

Voor degene die graag nieuwe smaken ontdekken en graag variëren in gerechten, zullen de trend al opgemerkt hebben: vergeten groeten zijn weer populair! Zowel in de keuken van hobbychefs als in de keuken van topchefs.

In 1914 waren ‘vergeten groenten’ onmisbaar voor de bevolking. Er was een tekort aan voedsel en om te overleven moest men zelf groenten kweken op ieder mogelijk stukje grond. Aardperen, pastinaken, bieten en koolrapen moesten de hongerige magen vullen.

Tijden keren altijd terug naar hun oorsprong. Vergeten groenten zijn vandaag weer ‘hip’. Het leuke aan deze trend is de uitdaging om nieuwe smaken te ontdekken of verrassende gerechten te bereiden met hetgeen wat vandaag groeit en bloeit, op zelfs een paar kilometer van je thuis.

Vergeten groenten hebben ook veel voordelen: vaak een aparte en verrassende smaak, een ander uitzicht, sterk seizoensgebonden, goed voor de portemonnee, dichtbij huis geteeld en dus ecologisch als het gaat om transport.

Herontdek ze dankzij dit heerlijk recept.

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in