Aziatische lenterolletjes met zalm en Thaïse basilicum – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Aziatische lenterolletjes met zalm en Thaïse basilicum

6
30

Ingrediënten

Voor de lenterolletjes:
6 vellen rijstpapier
200 gr zalmfilet
1 avocado
2 wortels
½ komkommer
Bussel Thaïse basilicum
Bussel koriander

Voor de dipsaus:
½ l water
100 gr rietsuiker
2 el vissaus
1 el sojasaus
1 rode chilipeper
Sap van 1 citroen
Een handvol gepelde pindanoten
Enkele korianderblaadjes voor de afwerking

De lente is hét ideale seizoen om je tanden te zetten in… lenterolletjes! De basis van dit smakelijke hapje is rijstpapier gevuld met kraakverse ingrediënten. De mogelijkheden om de lenterol te vullen zijn eindeloos: allerlei soorten groenten, lekkers uit de zee, noedels, rijst en verschillende vleessoorten. Neff stelt je een recept voor op basis van zalm en Thaïse basilicum. Daarbij serveren we een spicy dipsausje van vissaus, pindanoten en koriander.

Bereiding

De lenterolletjes:

  1. Week de vellen rijstpapier in lauw water.
  2. Was en schil de wortels. Snijd ze in fijne reepjes.
  3. Was de halve komkommer en snijd in kleine blokjes.
  4. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Was de Thaïse basilicum en snijd de blaadjes fijn.
  6. Pluk enkele blaadjes koriander, hou even onder water en zet ze opzij.
  7. Snijd de rauwe zalm in dunne reepjes.
  8. Neem de vellen rijstpapier uit het water en leg op een schoon werkoppervlak.
  9. Leg de groenten, zalm, Thaïse basilicum en koriander in het midden van het rijstpapier.
  10. Plooi het rijstblad van onder naar boven. Plooi de zijkanten dicht en rol zachtjes verder op.
  11. Werk de rest van de rijstvellen één per één verder af.

De dipsaus:

  1. Doe het water in een kookpot.
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Los de rietsuiker op in het kokende water.
  4. Maak gebruik van de Powermove op je Neff-inductieplaat en verschuif de kookpot naar level 5. Heb je geen Neff-kookplaat? Draai het vuur dan op een lage stand.
  5. Laat 10 minuten sudderen.
  6. Neem het mengsel van het vuur en laat afkoelen.
  7. Meng het fijngehakte rode pepertje en fijngesneden pindanoten door de suikerstroop.
  8. Roer de vissaus, sojasaus en het citroensap erdoor.
  9. Neem een schaaltje en doe er de dipsaus in.
  10. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Klaar om te serveren!

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in