Chef Monbailliu bereidt lam, risotto en tagliolini van courgette – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Chef Monbailliu bereidt lam, risotto en tagliolini van courgette

4
60

Ingrediënten

600 gr lamsribstuk

Voor de risotto:
200 gr Arborio rijst
Een halve liter groentebouillon
1 ajuin
1 citroen
40 gr gemalen parmesan
1 glaasje witte wijn
Olijfolie
1 ei
50 gr bloem
50 gr paneermeel

Voor de crème d’ail:
12 teentjes look
30 cl room
Pezo
Tijm

Voor de tagliolini van courgette:
1 courgette
Honingtomaatjes
Aluminiumfolie

Samen met zijn echtgenote Charlotte runt Olivier Monbailliu restaurant ‘La Tâche’ in Brugge. Op de kaart staan gerechten uit de Franse keuken mét een zuiders accent. Monbailliu maakt in zijn keuken véél plaats voor verse markt- en streekproducten. Voor Neff presenteert hij een gerecht op basis van lam, courgette en een koekje van risotto.

Bereiding

  1. Versnipper de ajuin en bak op laag vuur aan in olijfolie.
  2. Voeg er de rijst aan toe, blus met witte wijn.
  3. Laat de wijn volledig oplossen en voeg vervolgens de groentebouillon toe.
  4. Kook de rijst beetgaar en meng er parmezaan en zeste van citroen onder.
  5. Kruiden met pezo en stort uit op een ovenplaat.
  6. Eenmaal afgekoeld in blokjes snijden en paneren op Engelse wijze (de blokjes eerst door de bloem halen, vervolgens door het losgeklopt eiwit en dan pas door het paneermeel)
  7. De blokjes kort bakken in een hete pan.
  8. Voor de crème de’ail: maak een pakketje van de look (mét schil), tijm en olijfolie.
  9. Zet dit pakketje in de Neff-oven op 170°C  gedurende 20 minuten.
  10. Laat het pakketje rusten en zeef er het vocht uit.
  11. Meng het vocht met de room en kook nog even op
  12. Afkruiden met pezo.
  13. Vervolgens ga je het lamsvlees kruiden met paprika, cayenne, provençaalse kruiden en zout.
  14. Het vlees bak je in een pan en gaat daarna in de Neff-oven op 180°C. Dit voor 10 minuten.
  15. Neem het lamsvlees uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  16. Ondertussen snij je de courgette in fijne reepjes en bak je ze aan in olijfolie met pezo en provençaalse kruiden.
  17. Kruid de kleine honingtomaatjes met olijfolie, cayenne, zout, paprika, provençaalse kruiden en doe in een vuurvaste kom.
  18. Zet de kom in de Neff-oven (op 300°C) tot ze gaan poffen.
  19. Klaar om te serveren.

Meer info: www.latache.be

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in