Chef Stijn Vandermeersch kiest voor een echte klassieker: zeewolf met mosterdsaus – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Chef Stijn Vandermeersch kiest voor een echte klassieker: zeewolf met mosterdsaus

4
60

Ingrediënten

  • 400 gr zeewolf
  • 200 gr witte kool
  • 50 gr gerookt spek
  • 1 dl room
  • 1dl visfumet
  • 2 sjalotten
  • 1 dl witte wijn
  • 3 eetlepels graantjesmosterd
  • Platte peterselie
  • Peper
  • Olijfolie
  • Grof zeezout

Tags

Na zijn opleiding aan Ter Groene Poorte ontwikkelde chef Stijn Vandermeersch ‘The Art Of Cooking’. Een kookconcept waarin hij zijn klanten, tijdens workshops, de geheimen van de gastronomie verklapt. Hij experimenteert graag met klassieke gerechten en schotelt u vandaag een gestoomde zeewolf met spek én graanmosterdsaus voor.

Bereiding

  1. Snijd de vis in gelijke porties en kruid met peper en grof zeezout.
  2. Besmeer met wat graantjesmosterd en gaar deze gedurende een 10-tal minuten in de VarioSteam-oven van Neff op 80°C.
  3. Kuis de witte kool op en snij de harde nerven eruit. Snij de witte kool fijn.
  4. Stoof het spek en 1 fijngesneden sjalot aan in wat olijfolie. Voeg er de witte kool aan toe en laat op een zacht vuurtje gaar stoven.
  5. Kruid af met peper en zout.
  6. Voeg op het laatste moment wat fijngesneden platte peterselie erbij.
  7. Kook voor de saus de witte wijn, visfumet, graantjesmosterd en een fijngesneden sjalot in tot de helft.
  8. Voeg er de room bij en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  9. Mix de saus net voor het serveren.
  10. Schik de witte kool in een diep bord, doe er saus over en leg de zeewolf erop. Werk af met vers gesneden platte peterselie.

Tip: dit gerecht smaakt erg lekker met gekookte aardappelen of pasta.

Meer info: www.the-art-of-cooking.be

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in