Christer Elfving bakt brie en appel goudbruin in de Neff-oven – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Christer Elfving bakt brie en appel goudbruin in de Neff-oven

4
30

Ingrediënten

  • 1 grote brie (1kg)
  • 100 g boter
  • 4 Granny Smith
  • 6 verse vijgen, in stukken gesneden
  • 150 g amandelen, grof gehakt
  • 2 el grof gehakte rozemarijn
  • 2 el calvados
  • 1 el citroensap
  • 4 el lichte rietsuiker
  • ½ tl nootmuskaat (gemalen)
  • ½ tl gemberpoeder

Extra: een ovenvaste schaal

Kaas, fruit en kruiden in één ovenschotel? Deze smaakvolle creatie van Christer Elfving gaat je zeker verbazen. Hij voegt aan de schotel verschillende smaakmakers zoals fijngehakte rozemarijn, gemberpoeder en grove stukken amandelen. Het ovengerecht krijgt extra pit door een stevige scheut calvados. Om duimen en vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Verwarm de Neff-oven voor op 200°C.
  2. Plaats de brie in ovenschaal.
  3. Schil en snijd de appelen in blokjes van 1 cm.
  4. Smelt boter in een pan en bak de appelblokjes op heet vuur goudbruin.
  5. Net voor de appelbokjes gaar zijn, blus je met citroensap en calvados.
  6. Laat even sudderen en haal van het vuur.
  7. Meng de appelblokjes met de amandelen, suiker, rozemarijn, gember, nootmuskaat en vijgen.
  8. Neem de ovenschaal met brie en verdeel er de mengeling over.
  9. Bak 15 minuten in de Neff-oven tot alles een mooie kleur heeft.

Benieuwd naar meer recepten van Christer? Bekijk dan zeker ook eens zijn recept voor risotto met zongedroogde tomaten.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in