De smaken van de zee op je bord met een zeebrasem in zoutkorst – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

De smaken van de zee op je bord met een zeebrasem in zoutkorst

4
80

Ingrediënten

  • 1 zeebrasem van 1 kg
  • 2 kg grof zeezout
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Bieslook
  • Peper van de molen
  • Water

Tags

Geef een twist aan een klassieke zeebrasem en verpak de vis in een zoutkorst. Dit ‘jasje van zout’ verrijkt de smaak. Het eindresultaat ziet er niet alleen prachtig uit, ook je smaakpapillen worden verwend! De kruiden komen helemaal tot hun recht én de vis blijft, dankzij de zoutkorst, lekker sappig. Verbaas je gasten met deze klassieker in een nieuw jasje.

Bereiding

  1. Verwarm de Neff-oven voor op 220°C.
  2. Maak de vis schoon: verwijder de kieuwen en schubben.
  3. Spoel de vis grondig.
  4. Neem een ovenschaal en leg hier de vis in.
  5. Doe het zout in een aparte kom en meng er de smaakmakers onder (tijm, rozemarijn en peper).
  6. Doe het zout in de ovenschaal en zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is.
  7. Sprenkel enkele druppels water over het zout.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en laat ongeveer 40 minuten garen.
  9. Neem de schaal uit de oven en laat even afkoelen.
  10. Breek nu zachtjes de zoutkorst en fileer de vis.
  11. Leg de stukjes vis op een bord en werk af met fijngesnipperde bieslook.

    Extra tip: Als bijgerecht kies je voor een frisse tomatensalade. Heb je liever iets warms? Dan adviseren we jou om er een warme puree bij te geven of een aardappel in de schil.

Zin in nog meer visgerechten? Bekijk dan zeker ook eens het recept van Stijn Vandermeersch. Hij serveert een gestoomde zeewolf in een jasje van spek met een graanmosterdsaus.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in