Een heerlijke ketchup maak je lekker zelf – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Een heerlijke ketchup maak je lekker zelf

4
60

Ingrediënten

  • 8 grote tomaten
  • 2 kruidnagels
  • 120 g suiker
  • 100 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Maïzena
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • peper
Oorspronkelijk werd ketchup bereid met ingrediënten als noten, oesters of paddestoelen. Het recept, zoals we ketchup vandaag de dag kennen, stamt uit 1812. Vanaf dat moment werd geconcentreerde tomatenpuree gebruikt. Niet veel mensen nemen vandaag nog de tijd om zelf hun ketchup te bereiden. Nochtans is deze koude saus helemaal niet moeilijk om zelf klaar te maken. We helpen je alvast met een verrukkelijk recept voor ketchup!

Bereiding

  1. Zet de suiker in een pot met een scheut water op een zacht vuur en laat opwarmen. Vermijd dat de suiker gaat verkleuren.
  2. Snij de ui en tomaten in stukken. Snij ook de paprika en verwijder de zaadlijsten.
  3. Voeg de gesneden groenten toe aan de kokende suiker. Roer en laat alles even stoven.
  4. Voeg de azijn en kruidnagel toe. Meng er ook het paprikapoeder onder.
  5. Plet de korianderzaadjes en voeg ze toe aan de bereiding.
  6. Laat het mengsel minstens 30 minuten pruttelen op een laag vuur. Regelmatig roeren.
  7. Voeg de tomatenpuree toe. Laat opnieuw enkele minuten pruttelen.
  8. Haal vervolgens het mengsel door een zeef, neem een nieuwe pot en breng opnieuw aan de kook.
  9. Meng nu de Maïzena onder de saus. Voeg ook het laurierblad toe en peper uit de molen.
  10. Laat de saus nog even koken, neem bij de gewenste dikte de saus van het vuur en laat afkoelen.

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com en www.flickr.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in