Een klassieke kaastaart met een moderne twist – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Een klassieke kaastaart met een moderne twist

4
30

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 150 g speculaas
  • 50 g gesmolten boter

 

Voor de vulling:

  • 400 g ricotta
  • 150 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g suiker
  • sap van 2 citroenen
  • 1 koffielepel geraspte citroenschil
Een kaastaart met citroen is hét ideale dessert om een gezellige avond mee af te sluiten. Dit recept is een variatie op de klassieke ‘lemon cheesecake’.  Zo werken we niet met een kruimeldeeg voor de bodem, maar kiezen we voor een laag speculaas. Daarnaast voegen we nog een andere smaakmaker toe: ricotta. Deze romige kaas maakt het dessert nog voller van smaak. Met deze héérlijke taart scoor je gegarandeerd bij je gasten. Veel kook- en smulplezier!

Bereiding

    1. Neem de speculaas en verkruimel hem. Eventueel kun je ook een cutter gebruiken.
    2. Leg het bakpapier in de taartvorm en verdeel de kruimels.
    3. Vermeng de kruimels in de taartvorm met de gesmolten boter. Druk het geheel aan.
    4. Plaats in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat vijf à tien minuten bakken.
    5. Neem de taartvorm uit de oven en laat afkoelen.
    6. Voor de vulling: meng de ricotta met de mascarpone, suiker en vanillesuiker.
    7. Voeg vervolgens het sap van 2 citroenen en de geraspte citroenschil toe.
    8. Giet het mengsel over de afgekoelde speculaasbodem.
    9. Laat de taart twee uur rusten in de koelkast. Werk eventueel af met speculaaskruimels.

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.flickr.com en www.pinterest.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in