Een overheerlijk ontbijt? Maak briochebroodjes met sinaasappel – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Een overheerlijk ontbijt? Maak briochebroodjes met sinaasappel

10
45

Ingrediënten

½ blokje verse gist
1 theelepel suiker
150 g boter
3 eieren
350 g bloem
Snuifje zout
1 sinaasappel
Sap van een halve sinaasappel
3-4 eetlepels warme melk


Extra:

10 bekers uit karton
Boter om de bekers in te vetten
Lepel melk om het deeg in te smeren

Uitgebreid ontbijten op zondag? Ja, graag! Verras iedereen tijdens je luxeontbijt met… zelfgemaakte briochebroodjes! Met weinig ingrediënten zet je deze zachte broodjes op tafel. Mag het iets fruitiger zijn? Voeg dan een een vleugje sinaasappel toe voor een zoete toets. Een topstart van je dag!

Bereiding

  1. Verwarm de Neff-oven op 180°C
  2. Neem een kom en doe er de gist, suiker en melk in
  3. Mix tot een smeuïg deeg
  4. Rasp intussen de schil van één sinaasappel
  5. Pers het sap een halve sinaasappel uit in een kom
  6. Voeg de sinaasappelzeste en het sap van de sinaasappel toe aan het deeg
  7. Voeg ook de boter, eieren, bloem en het zout toe
  8. Mix tot alle ingrediënten opgenomen zijn in het deeg
  9. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast
  10. Neem het deeg uit de koelkast en kneed met de hand
  11. Verdeel het deeg in 10 porties (afhankelijk van de maat van de bekers)
  12. Neem van elke portie een beetje deeg af (de grootte van een knikker) en rol het tot een bol
  13. Smeer de binnenkant van de beker in met boter
  14. Doe het deeg in de 10 bekers
  15. Plaats het bolletje deeg bovenop het andere deeg
  16. Smeer het deeg nog even in met melk en plaats in de oven
  17. Plaats de bekers op de onderste lade in de oven
  18. Bak de brioches gedurende 30 minuten
  19. Zijn de brioches goudbruin? Tijd om ze uit de oven te halen

Smakelijk!

Heb je de smaak voor kraakvers brood te pakken? Laat je inspireren door het ambachtelijke verhaal van meesterbakker Fridolin Artmann.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in