Een pittige pompoensoep van Christer Elving met gestoomde mosselen – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Een pittige pompoensoep van Christer Elving met gestoomde mosselen

4
30

Ingrediënten

  • 300 gr butternut-pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 kleine pastinaak
  • 1 kleine rode chili
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes salie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 dl witte wijn
  • 5 dl water
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Zout
  • Voor de afwerking: affilla cress
De Zweeds-Belgische chef Christer Elfving combineert de seizoenen en heeft een pittig recept voor jou in petto! Zo kookt hij een heerlijke pompoensoep met chili in combinatie met gestoomde mosselen. Om duimen en vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Start met het wassen en snijden van alle groenten.
  2. Snij de butternut-pompoen, pastinaak en ui in blokjes.
  3. Hak de rode chili fijn.
  4. Leg de mosselen op een stoomschaal. Plaats een niet-geperforeerde schaal onderaan in de stoomoven. Bak de mosselen in de stoomoven van Neff op 100°C en met 100% stoom gedurende 7 tot 8 minuten tot alle mosselen open zijn.
  5. Haal de schaal met het mosselvocht uit de oven en zet apart. Haal de mosselen uit de oven en houd ze warm.
  6. Neem een pan en doe er olijfolie in. Vervolgens fruit je alle groenten en kruiden aan zonder te kleuren. Blus met witte wijn en laat enkele minuten koken.
  7. Giet het mosselvocht, het sap van 1 sinaasappel en water bij de groenten.
  8. Kook alles tot de groenten gaar zijn.
  9. Haal de rozemarijn en salie uit het kookvocht.
  10. Mix de soep met een staafmixer superglad.
  11. Kruid de soep af met een vleugje zout.
  12. Verdeel de mosselen over vier soepborden en giet de warme soep over de mosselen.
  13. Werk af met affilla cress en serveer.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in