Ellen Lammens bakt een heerlijke appelgalette met kaneel en vanille – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Ellen Lammens bakt een heerlijke appelgalette met kaneel en vanille

4
60

Ingrediënten

Voor de frangipane:
30 gr boter
30 gr amandelpoeder
30 gr poedersuiker
25 gr ei
10 gr bloem
Snuifje zout
1/6 van een vanillestokje
Scheutje rum

Voor de galette:
1 rol bladerdeeg
2-3 appels (Granny Smith of Jonagold)
50 gr gesmolten boter
2 + 2 eetlepels suiker

Ingrediënten crème anglaise met kaneel:
300 gr melk
200 gr room
1/2 vanillestok
Kaneelpoeder
125 gr suiker
4 eierdooiers

In 2012 werd de liefde van Ellen Lammens voor bakken bekroond in het tv-programma ‘Meesterbakker’ op VTM. Sindsdien wil ze haar passie delen met andere liefhebbers van zoetigheden. Na haar overwinning besloot ze om workshops, demonstraties en homeparty’s te organiseren. Taarten, gebakjes en andere zoetigheden lopen als een rode draad doorheen haar leven. Speciaal voor Neff tovert ze een heerlijke appelgalette uit haar Neff-oven.

Bereiding

Voor de appelgalette:

  1. Voor het bereiden van de frangipane klop je de boter romig. Meng het amandelpoeder en de poedersuiker erdoor. Voeg het ei toe en spatel ten slotte de bloem, het zout en de vanille of rum eronder.
  2. Verwarm de Neff-oven voor op 200°C.
  3. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op de bakplaat. Prik er gaatjes in. Smeer een dun laagje frangipane op het deeg. Blijf 1 cm van de rand.
  4. Snijd de appels doormidden en schil ze. Snijd ze in dunne schijfjes en schik deze dakpansgewijs op de frangipane. Smeer in met gesmolten boter en strooi er 2 eetlepels fijne suiker over.
  5. Bak de galette 20 tot 25 minuten (inschuifniveau 1) op 200°C.
  6. Strooi er opnieuw 2 eetlepels fijne suiker over en bak 5 minuten op inschuifhoogte 4 (onder- en bovenwarmte) of karamelliseer met een brander.
  7. Serveer warm met crème anglaise met kaneel en vanilleijs of een toefje slagroom.

Tip: zorg ervoor dat de appelschijfjes de randen van het bladerdeeg volledig bedekken. Zo voorkom je een aangebrande taartrand.

Voor de crème anglaise met kaneel:

  1. Breng 300 gr volle melk en 200 gr room aan de kook met de vanillestok, kaneel en de helft van de suiker.
  2. Meng de eierdooiers en de andere helft van de suiker.
  3. Giet warme melk over het dooiermengsel.
  4. Breng terug in de pan en laat dikken op het vuur.
  5. Kruid bij met kaneelpoeder tot de gewenste smaak.
  6. Serveer koud.

Meer info: www.ellenlammens.be

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in