Geef eens een eetbaar geschenk cadeau: abrikozenchutney! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Geef eens een eetbaar geschenk cadeau: abrikozenchutney!

4
20

Ingrediënten

  • 800 g gedroogde abrikozen
  • 2 sinaasappels
  • 150 ml ciderazijn
  • 200 g rietsuiker
  • 1 ui
  • 1 tl tandoorikruiden
Verras met een origineel én eetbaar geschenk: een abrikozenchutney. Bekijk hier het recept en doe de gastvrouw of gastheer watertanden met jouw cadeau.

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels boven een kom waarin je het sap opvangt.
  2. Snijd de sinaasappel in partjes en voeg bij het sap.
  3. Voeg de rietsuiker, fijne stukjes uit, gedroogde abrikozen en ciderazijn toe.
  4. Heb je het graag pittig? Voeg dan een eetlepel tandoorikruiden toe aan het mengsel.
  5. Doe het mengsel in een kookpot en breng aan de kook.
  6. Laat 40 minuten sudderen op een laag vuurtje. Hiervoor kan je makkelijk de PowerMove op de inductiekookplaat van Neff gebruiken.
  7. Neem enkele weckpotten en doe er de hete chutney in.
  8. Sluit de gevulde weckpotten meteen goed af.

Bekijk ook de recepten voor andere overheerlijke eetcadeaus: lavendelmacarons en popcorn met karamel en zeezout.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in