Geniet van een Thaise visschotel met groene curry – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Geniet van een Thaise visschotel met groene curry

4
40

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 duim gember
  • ½ potje groene currypasta
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 400 g sluimerwten
  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • koriander
Een Thaïse viscurry is een lekker gekruid en pittig gerecht. Ook mensen die glutenintolerant zijn, genieten nu zorgeloos van dit gerecht. Zo bedacht schrijfster Laura Canjels, zelf glutenintolerant, een glutenvrij recept voor deze Oosterse klassieker. Ze vervangt de sojasaus door een glutenvrije versie. Dit maakt het recept lekker makkelijk: het enige wat je moet aanpassen is de sojasaus.

Bereiding

  1. Doe de kokosmelk in een wok en rasp de gemberwortel boven de melk.
  2. Meng de currypasta met de andere ingrediënten in de wok.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet na vijf minuten het vuur lager.
  4. Ontvel de paprika, snij de groente in reepjes en voeg toe aan de wok.
  5. Blancheer de sluimerwten in gezouten water en voeg toe aan de wok.
  6. Snij de vis in stukjes en laat garen in de currysaus.
  7. Voeg de sojasaus en het limoensap toe.
  8. Werk af met koriander.

 

Tip: Wil je meer lezen over glutenvrije recepten? Het boek ‘Gelukkig Glutenvrij’ van Laura Canjels is een absolute aanrader. Je ontdekt een hele reeks recepten, van ontbijt tot dessert. Hét bewijs dat glutenvrij eten ook erg smakelijk is.

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com en www.flickr.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in