Heerlijk Belgisch: kaasfondue met kazen van bij ons – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Heerlijk Belgisch: kaasfondue met kazen van bij ons

6
15

Ingrediënten

  • Een caquelon of kaasfonduepan
  • Een houten lepel
  • Een spiritusbrander waarvan de vlam regelbaar is
  • 6 fonduevorken
  • 600 g gemalen Mariëntaler (zacht)
  • 300 g Oude Roeselare (pittig)
  • 300 g Pas de Bleu (pittig)
  • 600 ml wijn
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 à 2 stokbroden
Gezellig! Met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. De meeste mensen gaan voor Zwitserse kaasfondue maar België mag ook trots zijn op zijn kazen. Aan jou om te beslissen!

Bereiding

  1. Doe de 3 Belgische kazen in de caquelon samen met 600 ml wijn.
  2. Meng de massa met 5 lepels bloem. Zo bindt het geheel vóór het opwarmen.
  3. Zet de caquelon boven de spiritusbrander en roer ondertussen met een houten lepel.
  4. Zodra er belletjes op het mengsel komen, zet je het vuur stiller en wacht je tot het een smeuïge massa wordt. Je blijft roeren.
  5. De kaasfondue is klaar. Ten slotte snijd je het stokbrood in kleine stukjes.
  6. Smullen maar!

Tip: Als de kaasfondue gaat klonteren, voeg dan een paar druppels citroensap toe en blijf goed roeren! Ook tijdens het kaasfonduen is het belangrijk om te blijven roeren.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in