Heerlijke boter maken in 5 eenvoudige stappen – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Heerlijke boter maken in 5 eenvoudige stappen

1
0

Ingrediënten

  • 500 ml verse room
  • 3 grote kommen
  • Zout
  • Mixer
  • Zeef
Zelf boter maken is eenvoudiger dan het lijkt. Misschien heb je onbewust al bijna boter gemaakt, tijdens het kloppen van slagroom? Als je nog verder door klopt, wordt het beslag stijf en begint de boter zich te vormen. Zo simpel maak je het:

Bereiding

  1. Giet de room in een grote kom en meng hem 8-10 minuten tot je een korrelig mengsel krijgt (dit wordt de boter). Het sap dat overblijft is karnemelk.
  2. Leg een zeef boven een kom en leg er het korrelig mengsel in zodat de karnemelk in het kommetje sijpelt. Je bewaart best de lekkere karnemelk in de koelkast om later nog op te drinken.
  3. Haal het korrelig mengsel uit de zeef en kneed het tot een grote bal.
  4. Pak nu een andere kom en vul ze met ijskoud water. Kneed de bal in het water tot het troebel wordt. Doe het troebel water weg en vul de kom opnieuw met proper ijskoud water. Kneed opnieuw de bol boter in het water. Dit doe je tot het water niet meer ‘vies’ wordt.
  5. Maak ten slotte een lange rol van de boter. Leg deze op huishoudfolie en laat een aantal uren in de koelkast rusten.

De boter is nu klaar! Snijd een sneetje vers brood en smeer er de verse boter op. Smakelijk!

 Tip: voor een pittigere smaak kun je er twee theelepels zout bij doen.

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.tumblr.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in