Het recept voor heerlijke lavendelmacarons – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Het recept voor heerlijke lavendelmacarons

4
60

Ingrediënten

Voor het koekje:

  • 250 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 80 g rietsuiker
  • 180 g fijngemalen amandelpoeder
  • Snuifje zeezout
  • Paarse kleurstof (te koop bij de drogist of voedingswinkel. Deze kleur maak je door het mengen van 2 druppels blauw en 2 druppels rood)


Voor de vulling:

  • 180 g witte chocolade
  • 100 ml room (40% vet)
  • 15 g boter
  • 3 g gedroogde eetbare lavendelbloemetjes
Eetcadeautjes maken blij! Tover een glimlach op het gezicht van je mama, lief of beste vriendin met een zakje vol zoete, paarse macarons. Neff verklapt je het recept om zelf deze lekkernij te bereiden.

Bereiding

Zo maak je de koekjes:

  1. Doe 4 eiwitten in een kom en klop los met een mixer (op de laagste stand).
  2. Drijf de snelheid van de mixer op tot de hoogste stand.
  3. Voeg de rietsuiker en kleurstof toe aan de eiwitten.
  4. Zet opnieuw de mixer aan een blijf nog enkele seconden kloppen.
  5. Zeef het amandelpoeder, de poedersuiker en het zout.
  6. Voeg deze 3 ingrediënten toe aan het eiwit.
  7. Doe het beslag in een spuitzak en spuit macarons van ongeveer 4 cm diameter uit op een bakmat (siliconen).
  8. Laat het beslag gedurende 1 uur drogen.
  9. Verwarm de warmeluchtoven van Neff op 140°C en bak de macarons gedurende 20 minuten.
  10. Een andere optie? Laat je assisteren door de Bake&Roast Assist van Neff. Zo zal de oven zelf de temperatuur, bereidingstijd en warmte bepalen. Resultaat? Perfecte macarons!
  11. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.

Zo maak je de vulling:

  1. Hak de chocolade fijn en doe in een kom.
  2. Doe de room in een kookpot en warm op.
  3. Voeg de gedroogde lavendelbloemetjes toe aan de room.
  4. Laat de lavendelbloemetjes gedurende 5 minuten trekken.
  5. Zeef de room en verwijder de lavendel.
  6. Doe de room opnieuw in de kookpot en breng aan de kook.
  7. Laat enkele minuten koken.
  8. Neem de kookpot van het vuur en giet de room over de chocolade.
  9. Laat de chocolade zachtjes smelten.
  10. Voeg aan de room en chocolade de boter toe. Blijf enkele minuten roeren.
  11. Laat het mengsel afkoelen tot de ganache dikker wordt.
  12. Smeer een hoeveelheid ganache tussen de macaronschijven en druk zachtjes aan.

Zin om nog meer eetcadeaus zelf te bereiden? Ontdek het recept voor abrikozenchutney en popcorn met karamel en zeezout.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in