Het stappenplan om van sojamelk tofoe te maken – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Het stappenplan om van sojamelk tofoe te maken

1
60

Ingrediënten

  • 5 dl ongezouten sojamelk
  • 2 theelepels nigaripoeder (dit koop je in de Japanse winkel, maar vervang je makkelijk door wittewijnazijn of citroensap)
  • Peper en zout
Sojabonen vormen de basis van tofoe. Het is een lekkere vleesvervanger die je mengt onder salades of gebakken groenten. Bovendien laat tofoe zich lekker combineren met sesam, gember, soja of knoflook. Het is dan ook niet te verwonderen dat ze vooral in de Aziatische keuken helemaal gek zijn op dit ingrediënt. Tofoe is een witte substantie op basis van sojamelk. Het heeft een neutrale smaak en een subtiele geur. Net daarom kan je het zo makkelijk combineren met sterke smaakmakers zoals sesam of gember. Tofoe koop je in de winkel, maar wist je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om zelf tofoe te bereiden? We schotelen je een makkelijk recept voor om dit thuis eens te proberen.

Bereiding

  1. Doe de ongezouten sojamelk in een kookpot en breng aan de kook
  2. Laat ongeveer 5 minuten koken
  3. Neem een kookthermometer en laat de sojamelk afkoelen tot 70-80°
  4. Laat 2 theelepels nigaripoeder oplossen in 1 dl lauw water
  5. Giet dit mengsel bij de sojamelk en blijf voortdurend roeren
  6. De sojamelk gaat nu stremmen
  7. Neem de pan van het vuur en laat een kwartiertje afkoelen
  8. Leg een vochtige kaasdoek in een fijne zeef en hang dit boven een schaal
  9. Schep de geklonterde massa door de zeef met een lepel
  10. Vouw de kaasdoek dicht, zodat het mengsel ingepakt is, zet er een bord op en een tas en laat dit 20 minuten rusten
  11. Neem de tofoe zachtjes uit de kaasdoek en leg dit mengsel in een schaal met koud water waardoor de bitterheid zal verdwijnen
  12. Laat 10 minuten weken in water. Ververs het koude water en laat opnieuw 10 minuten weken
  13. Je kan de tofoe meteen gebruiken of drie dagen bewaren in de koelkast in een potje met water in

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in