Japanse hamburger met Wagyu en wasabi – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Japanse hamburger met Wagyu en wasabi

4
30

Ingrediënten

  • 4 pistolets met sesamzaadjes
  • 4 Wagyu-filets
  • 2 el teriyaki marinade
  • 1 bussel pijpajuin
  • 1 bakjes Japanse paddenstoel
  • gebakken ajuintjes
  • 2 el boter
  • 4 el mayonnaise
  • wasabipasta  
  • koriander
Wagyu-vlees is een delicatesse. Dit vlees verdient daarom ook een bijzonder recept. Je zou immers goed gek zijn om Wagyu te gebruiken voor een ordinaire cheeseburger. Daarom stellen we je voor: een Aziatische hamburger op basis van Wagyu, koriander en wasabi. Om duimen en vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Neem de Wagyu-filets en smeer ze in met de teriyaki marinade
  2. Verhit een pan op het vuur, doe er boter in en bak de Wagyu-filets (aan elke kant vijf minuten)
  3. Borstel de Japanse paddenstoelen en doe ze in de pan
  4. Intussen snij je de pijpajuin in fijne schijfjes
  5. Pluk enkele blaadjes koriander en spoel ze goed af
  6. Neem de mayonnaise en meng met een eetlepel wasabipasta
  7. Maak het broodje op: snij het broodje in twee. Onderaan leg je de filets, met daarboven de Japanse paddenstoel, de verse pijpajuin, de gebakken ajuintjes. Daarop komt een lepel wasabimayonnaise en afwerken met enkele blaadjes koriander

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in