Krokant brood met aardappel en rozemarijn – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Krokant brood met aardappel en rozemarijn

4
70

Ingrediënten

  • 500 g tarwebloem
  • 300 g water
  • 50 g verse gist
  • 2 vastkokende aardappelen
  • Een takje rozemarijn
  • 1 eigeel
  • 1 scheutje olijfolie
  • Extra: passe vite
Een kraakvers brood met speciale ingrediënten. Klinkt hemels, niet? We bakken in onze Neff-oven een brood met aardappel en rozemarijn. Overheerlijk met een stukje verse kaas.

Bereiding

Voor de aardappelen:  

  1. Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Water laten koken doe je makkelijk met de PotBoost-functie op de nieuwe kookplaten van Neff.
  2. Laat de aardappelen in de schil en kook ze gaar.
  3. Giet af, pel de aardappelen en doe in de passe vite.


Voor het brood:

  1. Neem een keukenplank en leg er de bloem op.
  2. Maak een kuiltje in de bloem, giet er langzaam het water bij en verkruimel de gist.
  3. Voeg de olijfolie en de aardappelen bij het mengsel.
  4. Kneed tot een soepel deeg.
  5. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.


Bak je broodje bruin:

  1. Verwarm je Neff-oven voor op 170°C.
  2. Neem een bakplaat en leg er het deeg op.
  3. Snijd ondertussen de rozemarijn fijn.
  4. Maak enkele inkepingen in het brood.
  5. Wrijf in met eigeel en bestrooi met rozemarijn.
  6. Zet het deeg opnieuw 20 minuten aan de kant zodat het kan rijzen.
  7. Bak het brood gedurende 20 minuten in de oven.

Tip: Serveer dit kruidige brood met een lekker stukje kaas. Onze suggesties: provolone of een stukje pecorino. Mmmh!

Meer weten over brood? Lees dan zeker het ambachtelijke verhaal van meesterbakker Fridolin Artmann.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in