Maak authentieke risotto volgens het recept van een Zweedse chef-kok – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Maak authentieke risotto volgens het recept van een Zweedse chef-kok

4
45

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 300 g arboriorijst (risottorijst)
  • 7 dl kippenbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g zongedroogde tomaten, gehakt
  • 4 el pesto
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper
  • Zout
De Zweedse chef-kok Christer Elfving is een ware kunstenaar achter het fornuis. Hij tovert heerlijke gerechten, met vaak simpele ingrediënten, op tafel. Vandaag stelt hij voor jou een authentiek recept voor uit zijn eigen keuken: risotto in de oven met zongedroogde tomaten. Met deze bereiding bewijst Elfving dat het koken van risotto helemaal niet moeilijk is. Smakelijk!

Bereiding

  1. Schil de ui en de twee teentjes look en hak ze fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de olie in een ovenbestendige kookpot en fruit de ui en look 4 à 5 minuten tot ze glazig zien.
  3. Voeg er de rijst en de zongedroogde tomaten aan toe. Roer de rijst rond tot de olie opgenomen is. Schenk de wijn erbij en kook tot de wijn bijna opgenomen is. Schenk nu de bouillon erbij en plaats een goed sluitend deksel op de pot.
  4. Plaats de pot in de oven en bak de rijst 18 min.
  5. Neem de pot uit de oven (let op de handvatten zijn warm!) en roer de rest van de olie, pesto en parmezaan erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: link: Met de bereidingswijze “Regenereren” van de VarioSteam-oven van Neff smaakt de risotto de dag erna nog even lekker als vers bereid.

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com en www.flickr.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in