Minestrone met Italiaanse topproducten: pancetta en pecorino – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Minestrone met Italiaanse topproducten: pancetta en pecorino

6
60

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 oranje wortelen
  • 3 paarse wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 aardappelen
  • 2 rapen
  • 1 prei
  • 200 g erwten
  • 1 selder
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 300 g pancetta (in blokjes)
  • enkele blaadjes basilicum
  • geraspte pecorino
  • olijfolie
We presenteren je een soep die twee werelden dichter bij elkaar brengt, namelijk de mediterrane keuken en de West-Europese gastronomie. Deze Italiaanse minestrone, met pecorino en pancetta, combineren we met wintergroenten van eigen bodem: raapjes en paarse wortelen. De smaken, die uit twee verschillende werelden komen, smelten in elkaar en zijn een streling voor je smaakpapillen. Een verrukkelijk opkikkertje na een stevige winterwandeling. Of ook erg lekker wanneer je aan het opwarmen bent aan het haardvuur.

Bereiding

  1. Snij alle groentjes in blokjes en stoof ze allemaal, behalve de erwtjes, in een kookpot
  2. Voeg de pancetta toe en roer goed
  3. Neem een andere kookpot en kook 1,5 l water met de blokjes kippenbouillon
  4. Giet de warme kippenbouillon over de gestoofde groenten en laat een half uur koken
  5. Mix de helft van de soep. Zo vermengen de smaken van de groenten zich optimaal
  6. Meng dit mengsel opnieuw met de andere soep in de kookpot. Zo heb je de crunchy ‘bite’ van de groentjes en de smaak van de gemixte groenten.
  7. Voeg de erwtjes toe en laat enkele minuten koken op een laag vuurtje
  8. Neem de soep van het vuur en schep in de borden
  9. Afwerken doe je met de geraspte pecorino, basilicum en een druppel olijfolie

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in