Origineel ontbijten met huisbereide granola – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Origineel ontbijten met huisbereide granola

2
45

Ingrediënten

  • 120 g havervlokken
  • 75 g witte amandelen
  • 20 g kokosnoot (verse blokjes of droge schaafsels)
  • een hand gedroogde veenbessen
  • een hand rozijnen
  • 100 g walnoten
  • 40 g bruine suiker
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g lijnzaad
  • 50 g esdoornsiroop
  • 3 eetlepels water of plantaardige olie
Granola eten, dat is een gezonde start van de dag. Noten, gedroogde vruchten en de nodige suikers: meer heb je 's ochtends niet nodig. De smaak van granola is vergelijkbaar met muesli. Granola zelf bereiden is niet moeilijk, al heb je er wel heel wat verschillende smaakmakers voor nodig. Maar bekijk het positief: het is snel klaar én je hebt ontbijt voor de rest van de week!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Snij de amandelnoten én de kokos in stukken.
  3. Meng de havervlokken, pijnpoompitten, lijnzaad, amandelen en kokosnoot in een kom. Voeg ook de walnoten en veenbessen toe.
  4. Ook de rozijnen, olie (of water), esdoornsiroop en bruine suiker gaan in de kom.
  5. Strooi het mengsel vervolgens uit op een bakplaat. Bak het 30 minuten in een oven van 150°C. Roer het mengsel na een kwartier even om.
  6. Neem de granola uit de oven en bewaar in een goed afgesloten pot.
  7. De granola werk je af op het bord met rode vruchten (frambozen, bosbessen), yoghurt, honing of donkere chocolade.

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com en www.flickr.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in