Pasta alla norma: een meditterane smaakbom! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Pasta alla norma: een meditterane smaakbom!

4
95

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 500 g gepelde tomaten
  • 200 g ricotta (verse kaas)
  • Verse basilicum
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • Peper & zout
De Siciliaanse keuken ken je natuurlijk van haar authentieke en pure recepten. De mamma’s uit de streek toveren de lekkerste pastagerechten uit hun pannen. Dé klassieker van het eiland is ‘doodgewone pasta’ of ‘pasta alla norma’. Een weergaloos pastagerecht op basis van aubergines, tomaat, ricotta en chili. Een meditterane smaakbom!

Bereiding

  1. Verwarm de Neff-oven voor op 200°C.
  2. Leg bakpapier om een bakplaat.
  3. Stort de ricotta op de bakplaat.
  4. Bak de kaas gedurende 30 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes.
  6. Doe de aubergines in een vergiet en bestrooi met zout.
  7. Zet de aubergines even aan de kant zodat het vocht er kan uittrekken.
  8. Verhit een pan en doe er olijfolie in.
  9. Doe de aubergines in de pan en bak mooi goudbruin.
  10. Neem de pan van het vuur en laat de aubergines uitlekken op keukenpapier.
  11. Snijd de knoflook in grove stukken.
  12. Zet de pan opnieuw op het vuur en fruit er de grofgesneden knoflook in.
  13. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  14. Voeg het chilipoeder toe aan de saus.
  15. Zet een pot met water op het vuur.
  16. Breng aan de kook. Hiervoor gebruik je de PotBoost-functie op je Neff-kookplaat.
  17. Kook de pasta beetgaar en giet af.
  18. Neem een bord en doe er pasta in.
  19. Werk de pasta af met een schep aubergineblokjes en tomatensaus.
  20. Bestrooi met versgeplukte basilicum en leg er de ricotta in stukken bovenop.

Smakelijk!

Verzot op de pure smaken van de mediterrane keuken? Dan is dit pastagerecht van chef Pietro Zito met vergeten groenten echt iets voor jou!

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in