Pekel asperges en geniet heel het jaar door van deze delicatesse – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Pekel asperges en geniet heel het jaar door van deze delicatesse

4
40

Ingrediënten

1 kg asperges

2 l water

1 l azijn

50 g zout

200 g suiker

3 laurierblaadjes

Het zelf pekelen of inmaken van groenten is weer helemaal terug van (nooit) weggeweest. Het is hip om je keukenkast vol te zetten met glazen weckpotten gevuld met allerlei ingemaakte groenten. Zo kan je radijzen, gember, komkommer, rode biet, en tal van andere groenten pekelen.  Het principe van deze eeuwenoude bewaartechniek is heel simpel. Eigenlijk heb je niet meer nodig dan je portie groenten, water, zout, azijn en … véél goesting! We leggen je uit hoe je makkelijk zelf verse asperges pekelt om er later in het jaar nog van te genieten!  

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en hou ze onder stromend water.
  2. Kook de asperges beetgaar. Tip: om de kookdampen stil weg te krijgen, stelt Neff de nieuwe tafelventilatie voor. Lees alles over deze handige keukenfeature.
  3. Snijd de asperges in partjes en leg ze in een glazen bokaal.
  4. Breng ondertussen opnieuw water aan de kook en voeg de azijn toe.
  5. Doe er vervolgens zout, suiker, en laurier bij.
  6. Laat het vocht nog enkele minuten doorkoken.
  7. Giet het warme water in de glazen pot over de asperges.
  8. Klaar

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in