Rum, koffie en karamel: een betoverende combinatie! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Rum, koffie en karamel: een betoverende combinatie!

4
20

Ingrediënten

  • 18 cl rum
  • 4 kopjes warme koffie
  • ½ kop slagroom
  • ½ kop karamelsaus
  • chocoladeschilfers om af te werken

 

Voor de zelfgemaakte karamelsaus:

  • 3 eetlepels water
  • ¾ kop suiker
  • 1 halve theelepel citroensap
  • ½ kop slagroom
Onze samenleving kent een heel uitgebreide koffiecultuur: van espresso, latte macchiato, cappuccino, koffie verkeerd, ijskoffie, tot frappé en caffè latte. Elke koffie heeft een eigen smakenpallet. Wist je trouwens dat Neff ook een espressomachine heeft? Dit keer presenteren we het recept voor een cocktail op basis van koffie. Santé!

Bereiding

  1. Start met het maken van de karamelsaus: Neem een steelpan en doe er de suiker, het water en het citroensap in. Laat borrelen op een zacht vuurtje. Wanneer de suiker van kleur verandert (bruin), meng er dan de slagroom onder. Haal van het vuur en laat afkoelen
  2. Vervolgens neem je de cocktailglazen (4)
  3. Giet 4,5 ml rum in elk glas
  4. Giet 2 eetlepels karamelsaus over de rum
  5. Giet nu de warme koffie in het glas
  6. Werk af met een dun laagje slagroom én chocoladeschilfers

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in