Succesrecept voor knapperige en luchtige meringues – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Succesrecept voor knapperige en luchtige meringues

4
60

Ingrediënten

  • Eiwit van 4 eieren
  • 300 gr bloemsuiker
  • 10 gr boter
  • Bloem
Heb je nog enkele eieren in de koelkast liggen en jeuken je vingers om zelf meringues te maken? Ontdek ons recept voor klassieke meringues met een twist. We bakken ze met lichte stoomimpulsen. Zo blijven ze lekker krokant én luchtig.

Bereiding

  1. Verwarm de VarioSteam voor op 130°C. Kies voor boven- en onderwarmte.
  2. Vet een bakplaat in met boter. Strooi er een laagje bloem over.
  3. Neem een kom en doe er de 4 eiwitten in.
  4. Mix de eiwitten tot een luchtig schuim.
  5. Blijf mixen en voeg, beetje bij beetje, de bloemsuiker toe.
  6. Schep het mengsel in een grote spuitzak met spuitmond.
  7. Spuit de meringues op de bakplaat.
  8. Zet de bakplaat in de VarioSteam-oven en kies voor een matige stoomintensiteit.
  9. Laat gedurende een 1 uur en 15 minuten bakken/stomen.
  10. Neem uit de oven en laat afkoelen.

    Extra tip:
    Eiwit vormt de basis van meringues. Maar je kunt naar hartenlust experimenteren met de smaak door ingrediënten toe te voegen aan het mengsel. Wat dacht je van meringues van chocolade, koffie, kokos of rode vruchten? Je raspt of snijdt de smaakmaker fijn, en spatelt het tussen het mengsel.  De oven in en klaar! Mmmm …

>> Kom hier meer te weten over de techniek van het ‘klaarstomen’ van meringues.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in