Twee recepten om te genieten van een gezonde lunch zónder brood – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Twee recepten om te genieten van een gezonde lunch zónder brood

4
40

Ingrediënten

Salade van bulgur met feta en munt

300 gr bulgur
300 gr feta
Een handvol kerstomaten
Een handvol rucola
Een handvol pijnboompitten
Enkele verse muntblaadjes
Olijfolie
Peper en zout

Maaltijdsoep met witte bonen

200 gr gedroogde witte bonen
50 gr spek
1 selder
1 ajuin
2 wortels
Peterselie
Olijfolie
Peper en zout

Tags

Een gezonde lunch is goed voor je lichaam. Zo staat een portie groenten gelijk aan een hele hoop vitaminen en mineralen. Je barst in de namiddag van de energie en je vliegt door je werk heen. En bovendien is gezond lunchen gewoonweg erg leuk! Bekijk onze twee recepten: een bulgursalade met munt en een maaltijdsoep met bonen.

Bereiding

Salade van bulgur met feta en munt

  1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Neem de kookpot van het vuur en laat afkoelen.
  3. Was de de kerstomaten, rucola en muntblaadjes.
  4. Snij de kerstomaten in stukjes.
  5. Neem de bulgur en doe er de stukjes kerstomaat in.
  6. Voeg er de rucola, pijnboompitten en muntblaadjes aan toe.
  7. Verkruimel de feta over de salade.
  8. Voeg een klein beetje olijfolie toe en meng zachtjes.
  9. Afkruiden met peper en zout.
  10. Smakelijk!

Maaltijdsoep met witte bonen

  1. Spoel de witte bonen onder stromend (koud) water.
  2. Neem een grote kom en vul met water. Leg hier vervolgens de witte bonen in en laat gedurende 8 uur weken.
  3. Neem de bonen uit het water en kook ze beetgaar.
  4. Pel de ajuin en snij in kleine stukken.
  5. Neem de wortels en selder en spoel ze goed af. Maak ze schoon en snij in kleine stukjes.
  6. Neem een kookpot en doe er olijfolie in.
  7. Doe het spek in de kookpan en laat stoven. Voeg de ajuin toe.
  8. Laat 5 minuten stoven en voeg vervolgens de wortel en selder toe.
  9. Doe nu de witte bonen in de kookpot. Overgiet met kokend water.
  10. Zet de deksel op de kookpot en laat een kwartier koken.
  11. Afkruiden met peper en zout.
  12. Bij het opdienen werk je de soep af met gehakte peterselie.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in