Van het bos op het bord: brandnetelsoep – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Van het bos op het bord: brandnetelsoep

4
60

Ingrediënten

  • Een halve emmer (jonge) toppen en blaadjes van de brandnetel
  • 1 dikke ui
  • 2 wortels
  • 2 blokjes groentebouillon
  • Kruiden: peper, kipkruiden, tijm en laurier
  • Enkele takjes bieslook (voor de afwerking)
Tijdens een wandeling door het bos passeer je (onbewust) ontelbare brandnetels. Maar wist je dat je met dit ‘onkruid’ ook heerlijke gerechten kunt klaarmaken? Voorbeelden hiervan zijn flensjes met brandnetel, gemengd onder een puree of in een soep. Bovendien bevatten brandnetels een grote portie vitamine C en ijzer. Het zijn echte smaakmakers in een gezond jasje. Je zult echt versteld staan hoe verrassend culinair je kookt met brandnetels. Probeer zeker dit recept!

Bereiding

  1. Spoel de blaadjes van de brandnetel af.
  2. Stoof de ui op het vuur en voeg even later de geraspte wortels en brandnetel toe.
  3. Voeg niet veel later het water toe (ongeveer 1,5 l).
  4. De bouillonblokjes mogen erbij.
  5. Voeg kruiding toe (peper, kipkruiden, tijm en laurier).
  6. Laat de soep 30 minuten pruttelen.
  7. De laatste stap: mix de soep.
  8. Werk af met gesnipperde bieslook.

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.flickr.com en www.pinterest.com

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in