Verbaas met een eetbaar geschenk: popcorn met karamel en zeezout – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Verbaas met een eetbaar geschenk: popcorn met karamel en zeezout

4
30

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 6 el bruine suiker
  • 2 el honing
  • Een zakje gedroogde maïs of ‘plofmaïs’
  • Plantaardige olie
  • Zeezout
Wil je graag eens iets anders cadeau geven dan bloemen of een fles wijn? Wie origineel én verrassend uit de hoek wil komen, die kiest voor een geschenk dat je kunt... opeten! Zo is een eetcadeau niet alleen erg persoonlijk, maar ook vernieuwend en lekker! Neff verklapt je het recept van popcorn met karamel en zeezout.

Bereiding

Voor de popcorn:

  1. Neem een kookpot en zet op een Neff-inductiekookplaat.
  2. Met één draai aan de TwistPad Fire breng je het vuur makkelijk naar de warmste stand.
  3. Doe olie in de pot.
  4. Voeg de gedroogde maïs toe aan de hete olie.
  5. Zet meteen een deksel op de kookpot.
  6. Hoor je de maïs poppen? Draai de kookpot dan enkele seconden goed in het rond.
  7. Neem onmiddellijk van het vuur en doe de popcorn in een grote kom.

Voor de karamel:

  1. Neem een kookpot en doe er de boter, suiker en honing in.
  2. Laat het mengsel zachtjes opwarmen.
  3. Blijf 5 tot 7 minuten roeren tot wanneer alle suiker is opgelost.
  4. Breng aan de kook zonder roeren.
  5. Laat 5 tot 8 minuten koken tot het mengsel een gouden kleur krijgt.
  6. Haal van het vuur.

Afwerking:

  1. Giet de karamelsaus over de popcorn terwijl je zachtjes roert.
  2. Neem een ovenplaat en bedek met bakpapier.
  3. Verspreid de plakkerige popcorn over de ovenplaat en laat afkoelen.
  4. Breek de popcorn in stukken.
  5. Strooi, net voor het inpakken, nog wat grof zeezout over de popcorn.

Bekijk zeker ook eens de recepten voor onze andere eetcadeaus. We verklappen je hoe je lavendelmacarons en abrikozenchutney klaarmaakt.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in