Voor de zoetebekken: chocolade broodpudding – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Voor de zoetebekken: chocolade broodpudding

4
45

Ingrediënten

  • 6 sneetjes oud brood
  • 450 ml halfvolle melk
  • 100 g bruine suiker
  • 3 eieren
  • 100 g chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
Het concept van chocolade broodpudding? Alles bij elkaar mengen! Er zijn dan ook verschillende manieren om het te bereiden. Maar uiteindelijk komen alle ingrediënten samen in 1 kom. Veel kookplezier!  

Bereiding

  1. Snijd het brood in kleine blokjes van 1×1 cm en doe ze in een kom.
  2. Klop de eieren met de bruine suiker en de vanillesuiker tot een schuim.
  3. Breng de melk aan de kook en roer er de chocolade door.
  4. Giet de chocolademelk over het eierbeslag en meng tot een stevige brij.
  5. Schenk vervolgens het geheel op het brood en meng tot alle vloeistof in het brood is opgenomen.
  6. Verwarm de oven voor op 180° C.
  7. Boter een ovenvaste cakevorm in en bestrooi met bloem.
  8. Giet het geheel in deze cakevorm en laat ongeveer 1 uur en 30 minuten bakken.
  9. Laat het je smaken! Je ziet, met oud brood maak je ook een lekker dessert. Bekijk hier wat je nog meer met oud brood kunt doen!

 

De afbeeldingen in dit artikel komen van www.pinterest.com en www.tumblr.com

 

 

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in