Voor echte zoetebekken: de Londense kaastaart van chef Servaas Van Mullem – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Voor echte zoetebekken: de Londense kaastaart van chef Servaas Van Mullem

6
45

Ingrediënten

Voor de taartbodem:
150 gr koekjes
75 gr boter

Voor de taartvulling:
600 gr platte kaas
2 eieren
100 gr suiker
10 gr citroensap

Voor de zure room:
250 gr zure room
60 gr suiker
Mespuntje vanille


Voor de vruchtencoulis:
200 gr frambozen puree
30 gr suiker
12 gr bosvruchten thee

Extra: bakvorm met diameter van 25 cm.

12 jaar lang had Servaas Van Mullem zijn eigen patisserie in het hartje van Brugge. In zijn zaak werkte hij met een grote liefde voor smaak, een passie voor perfectie en respect voor traditie. Van Mullem is gek op bakken en verrast elke lekkerbek met zijn zoete creaties. In 2015 is hij een nieuw avontuur gestart. Zo liet Van Mullem zijn zaak over en begon als foodconsultant, foodcoach én geeft hij bakdemonstraties.

Bereiding

  1. Voor de taartbodem: breek de koekjes en meng ze onder de gesmolten boter.
  2. Neem de taartvorm en breng het deeg aan.
  3. Neem de platte kaas en roer dit los. Meng er de suiker onder.
  4. Voeg aan dit mengsel een ei en het citroensap toe.
  5. Breng het mengsel aan in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  6. Zet de taart in de bakoven van Neff op 170°C en bak gedurende 15 minuten.
  7. Terwijl de taart in de oven staat kan je het mengsel voor de zure room maken.
  8. Neem alle ingrediënten en meng in een kom.
  9. Neem de taart uit de oven en doe er de zure room over.
  10. Zet opnieuw in de bakoven op 190°C voor 5 minuten.
  11. Voor de frambozencoulis: verwarm de puree met de suiker tot kookpunt.
  12. Meng de thee onder de coulis en laat 1 uur staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
  13. Zeef de coulis.
  14. Tijd om te serveren!

Meer info: www.servaasvanmullem.be

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in