Zelf wontons maken? Lekker makkelijk dankzij dit recept van chef Vincent Tibau – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zelf wontons maken? Lekker makkelijk dankzij dit recept van chef Vincent Tibau

4
60

Ingrediënten

12 wonton blaadjes
1 ei
150 gr king krab zonder schaal (mag ook uit blik)

Voor de marinade:
1/2 rode chilipeper
2 eetlepels sojasaus
5 eetlepels olijfolie
Sap van 1 limoen
Schil van 1 limoen
Peper en zout

Voor de currysaus:
Een halve liter kokosmelk
Scheutje arachideolie
1/2 theelepel currypasta
1 theelepel currypoeder
Stukje gember
Een half teentje look
1 limoenblad
Een halve stok citroengras
Een halve rode chilipeper
¼ limoen
Scheutje sojasaus

Vincent Tibau is kind aan huis in de Wetstraat. Zo legt hij, sinds 2000, regelmatig vice-eerste ministers culinair in de watten. Tibau is ook ‘food assistent’ en productontwikkelaar. Hij leert professionale koks hun gerechten te verfijnen en brengt hobbykoks de kneepjes van het vak bij. Wil je graag zelf een recept uitproberen van deze chef? Dat kan! Speciaal voor Neff presenteert hij een Oosters gerecht op basis van king krab, gember en curry.

Bereiding

  1. Begin met het maken van de marinade voor de king krab.
  2. Snij de chili peper open, verwijder de pitjes en snij de helft in heel fijne brunoise. Doe de stukjes chili in een kom en giet er de olijfolie over.
  3. Voeg nu de sojasaus toe, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap van ½ limoen bij het geheel.
  4. Décortiqueer de kingkrab en snij het krabvlees in gelijke stukken. Leg vervolgens de stukjes krab in de marinade en kruid met peper.
  5. Leg de wonton blaadjes open en bestrijk twee randen van ieder vel met losgeklopt ei.
  6. Leg nu in het midden van elk wontonblaadje een stukje gemarineerde en uitgelekte krab.
    7. Plooi de wonton dicht en maak er een mooie ravioli van.
  7. Leg de raviolis op een geperforeerde ovenschaal en gaar ze in de VarioSteam-oven van Neff net voor gebruik gedurende 1 minuut.
  8. Ga nu aan de slag voor de currysaus.
  9. Schil het stukje gember en snij het grof, plet de look, snij de rode chilipeper grof, kneus het citroengras en snij de limoen in dunne plakjes.
  10. Stoof vervolgens de gember, look, de rode chilipeper, het citroengras, de limoenschijfjes, de currypasta en het limoenblad in de olie.
  11. Blus het geheel met de kokosmelk en voeg het currypoeder en de sojasaus toe.
  12. Laat de saus inkoken tot op gewenste dikte.
  13. Net voor het serveren de currykokossaus zeven en mixen.

Tip: Wrijf de geperforeerde stoomplaat in met weinig olijfolie, zo kleven de raviolis niet aan de ovenplaat.

Meer info: www.absolutelyfood.be

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in