Zo maak je een glutenvrije pizzabodem met zoete aardappel – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zo maak je een glutenvrije pizzabodem met zoete aardappel

2
60

Ingrediënten

2 zoete aardappelen
240 gr amandelbloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 theelepel zout

Zoek je naar een alternatief voor een klassieke pizzabodem? Laat je verrassen door dit glutenvrije alternatief: een pizzabodem van zoete aardappel. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond. Het deeg is een rijke bron van vitamine A, proteïne en vezels. Bye bye schuldgevoelens: zet je tanden maar in deze gezonde pizzabodem!

Bereiding

  1. Verwarm de Neff-oven voor op 200° C.
  2. Breng een kookpot met water aan de kook.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  4. Voeg de blokjes toe aan het kokende water en laat 20 minuten koken.
  5. Giet de aardappel af en plet ze met hulp van een aardappelstamper.
  6. Neem een kom en doe er de zoete aardappelpuree, bloem bakpoeder, zout en kruiden in.
  7. Kneed de ingrediënten tot een smeuïg deeg.
  8. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg er het deeg op.
  9. Rol het pizzadeeg uit en maak er een mooie cirkel van.
  10. Bak het deeg gedurende 15 tot 20 minuten in de Neff-oven.
  11. Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze.
  12. Zet de belegde pizza nog enkele minuten in de oven en klaar!

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in