Zo maak je een pittige marinade met chili, gember en honing – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zo maak je een pittige marinade met chili, gember en honing

4
30

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras (in stukjes)
  • 1 teentje look (in stukjes)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 2 el water
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • Een blokje gember (geraspt)
  • Een handvol verse koriander
  • Sap van een halve citroen
Marineren is een makkelijke manier om extra smaak te geven aan je vlees. Maar niet elk stuk vlees heeft baat bij een marinade. Gebruik vooral de taaiere delen, zoals uitgebeende lamsbout of varkensschouder, want marineren zorgt er ook voor dat je vlees malser wordt. Hou je aan de basisregels (die vind je in het recept hieronder) en je marinade is sowieso geslaagd.

Bereiding

 

1. Neem een schaal en doe er de sesamolie in. Dit vette ingrediënt heb je nodig om de smaak van je marinade goed in het vlees te laten dringen. Meestal gebruik je olijfolie, maar bij Aziatische marinades ga je voor noten- of sesamolie.

2. Doe het sap van een halve citroen bij de sesamolie. Het zuur van dit sap maakt het vlees malser.

3. Voeg nu de smaakmakers toe: citroengras, look, chilisaus, gember en verse korianderblaadjes

4. Meng goed en voeg twee eetlepels water toe. Dat maakt je marinade straks makkelijker hanteerbaar.

5. Haal je vlees nu door de marinade, en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dek af met folie om alle aroma’s goed te bewaren.

6. Zet nu enkele uren in de koelkast. Geduld is een schone zaak, zeker als je wilt marineren. Hoe langer je het vlees laat rusten, hoe intenser straks de smaak.

  1. Klaar! Haal je vlees uit de marinade en dep goed droog met keukenpapier.

Op de BBQ, in de pan op je inductiekookplaat of dichtschroeien op de Neff-grillplaat en daarna verder garen in de oven? De ideale bakwijze hangt af van het soort en de dikte van je stuk vlees.

> Lees alles over de beste grilltechnieken

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in