Zomers koken: gegrilde kipfilet met ingemaakte kumquats – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zomers koken: gegrilde kipfilet met ingemaakte kumquats

4
90

Ingrediënten

Ingemaakte kumquats:

  • 300 g kumquats
  • 1/2 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 4 stukjes lange (Bengaalse) peper
  • 1 tl rode peperbolletjes
  • 125 g suiker
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • sap van 1 limoen
  • 25 g honing
  • 50 ml limoncello
  • 2 snuifjes Fleur de Sel of grof zout


Gegrilde kipfilet:

  • 4 kipfilets
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 tl limoensap
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • peper
Dat heerlijk voorafje heb je al achter de kiezen, tijd voor het stevigere werk. Iedereen lust wel een mals stukje kip, maar de ingemaakte kumquats zijn toch wel de sterren in dit gerecht. Kum-wat? Kumquat!

Bereiding

Ingemaakte kumquats:

  1. Verwarm je NEFF-stoomoven voor en stoom de kumquats in een inox schaal met gaatjes gedurende 3 minuten op 100°C.
  2. Koel het citrusfruit meteen af in ijswater (koud water met wat ijsblokjes).
  3. Giet de kumquats door een zeef en droog ze af met keukenpapier.
  4. Prik met een naald rondom gaatjes in de kumquats.
  5. Breng 50 ml water aan de kook en voeg de suiker en alle kruiden toe. Laat 5 minuten inkoken zonder deksel.
  6. Voeg het sinaasappel- en limoensap toe en laat nog 6 minuten inkoken tot siroopdikte. Laat volledig afkoelen.
  7. Meng de honing, het zout en de limoncello met de siroop.
  8. Doe de kumquats in een gesteriliseerde pot en dek af met de pittige siroop.
  9. Doe het deksel op de pot en laat een week in je koelkast staan. Nadien kan je de ingemaakte kumquats nog een maand in je koelkast bewaren.

Gegrilde kipfilets:

  1. Meng de sojasaus, honing, plantaardige olie, limoensap, knoflook en een snuifje peper in een ondiepe schaal.
  2. Leg de kipfilets erin en wentel goed om.
  3. Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
  4. Verhit de barbecue tot hij heel heet is.
  5. Vet het BBQ-rooster lichtjes in met olie.

Haal de kip uit de marinade en gril ze 6 tot 8 minuten per kant. Serveer met de ingemaakte kumquats en taboulé of een rijstsalade.

 

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in