Zomers koken: Gevulde champignons à la provençale – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zomers koken: Gevulde champignons à la provençale

8
150

Ingrediënten

Gedroogde tomaatjes:

  • 1 kg troskerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout
  • olijfolie
  • eventueel: 2 el Provençaalse kruiden (gedroogde mengeling)


Gevulde champignons:

  • 8 portobello’s
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 4 el gedroogde tomaatjes (ook in dit recept), gehakt
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper & zout
Soms is heel eenvoudig ook heel lekker. Voor dit heerlijke hapjesrecept gebruik je je NEFF-oven om zelf je tomaatjes te drogen (en droog er meteen genoeg, ze zijn verrukkelijk!). De hapjes zelf gril je nadien verder op je barbecue.

Bereiding

Gedroogde tomaatjes:

  1. Warm je NEFF-oven voor op 80°C, CircoTherm®-functie.
  2. Snij de tomaatjes doormidden en schik ze, samen met een ongeschild teentje knoflook, op een ovenplaat met de opengesneden kant naar boven.
  3. Zet in de oven en laat rustig drogen. Je mag het aantal graden vermeerderen als je vindt dat het te traag gaat (tot max. 100°C) of verminderen (50°C) als ze beginnen te bakken. De tomaatjes moeten langzaam verschrompelen (niet bakken). Zorg ervoor dat je NEFF-oven zo droog mogelijk is (af en toe de Slide&Hide® -deur openen om vochtige lucht te laten ontsnappen).
  4. Daarna rustig laten afkoelen in de oven.

Gebruik je niet alle tomaatjes? Vul dan een schone glazen bokaal met olijfolie, het geperst teentje knoflook, peper, zout en Provençaalse kruiden. Lekker als aperitiefhapje, op een broodje, in een salade of pastasaus. Bewaar de tomaatjes tot een maand in je koelkast.

Gevulde champignons: 

  1. Borstel de champignons schoon.
  2. Verwijder de steeltjes en hak ze fijn.
  3. Meng de gedroogde tomatenstukjes met de parmezaan en champignonsteeltjes (voeg eventueel wat olijfolie toe).
  4. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  5. Bestrijk de champignons met olijfolie en leg ze in een aluminium bakje. Vul ze met de parmezaanmix en gril ze 5 à 10 minuten op een hete BBQ.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in