Zomers koken: kabeljauw in papillot met gegrilde venkel – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zomers koken: kabeljauw in papillot met gegrilde venkel

4
70

Ingrediënten

Venkel:

  • 3 venkelknollen (in dikke plakken)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven (in plakjes, zonder pit)
  • 1/2 tl citroensap
  • 2 el pijnboompitten (licht geroosterd)
  • 1/2 bosje verse dille (grof gehakt)


Papillot van kabeljauw:

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 3 stengels bleekselder
  • 12 kerstomaten
  • 1 sjalot
  • ½ teentje look
  • 2 el kappertjes
  • enkele takjes platte peterselie
  • 4 scheutjes witte wijn (of visfumet)
  • olijfolie
  • peper & zout
Na de vegetarische aperohapjes wil je het deze keer lekker licht houden? Dan hou je de gegrilde kip voor een volgende BBQ en tover je vandaag deze heerlijke venkel uit je NEFF-oven. De perfecte begeleiding van de kabeljauw in papillot. Smakelijk!

Bereiding

Venkel:

  1. Verwarm je NEFF-oven voor op 220°C, CircoTherm®-functie.
  2. Leg de venkelplakken op de bakplaat en giet er de olijfolie over.
  3. Bestrooi met zout, peper, de kappertjes en de olijven.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Schuif de bakplaat hoog in je NEFF-oven en laat de venkel in +/- 15 minuten lichtbruin kleuren. Schep eventueel tussendoor nog een keer om.
  6. Neem uit de oven. Bedruppel de venkel met wat citroensap en bestrooi met de pijnboompitten en dille.

Papillot van kabeljauw:

  1. Spoel de selderstengels schoon en verwijder de buitenste taaie vezels. Snij de groente in repen en daarna in stukjes van enkele millimeters breed.
  2. Verzamel de selderstukjes en alle volgende ingrediënten in dezelfde schaal.
  3. Pel de sjalot en de lookteen. Knijp de look fijn met een lookpers en snipper de sjalot zo fijn mogelijk.
  4. Spoel de tomaten en snij ze middendoor. Leg ze samen met de kappertjes en de grof gehakte platte peterselie in de schaal. Meng alle ingrediënten.
  5. Snij de vis in gelijke porties.
  6. Leg voldoende vellen zilverpapier klaar. Gebruik 2 vellen van ongeveer 40 cm per vispakketje.
  7. Vul de papillot: begin met de kabeljauw. Kruid met wat peper en zout. Schep er een paar eetlepels van de tomatenmengeling over.
  8. Maak de papillot half dicht en schenk er langs de bovenkant een scheutje witte wijn en olijfolie in.
  9. Sluit elk pakketje grondig zodat er geen vocht of stoom ontsnapt op de BBQ.
  10. Zet de pakketjes op de hete BBQ en gaar ze gedurende ong. 25 tot 30 minuten.
  11. Serveer met de ovengegrilde venkel.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in