Zomers koken: wentelteefjes met rood fruit op de BBQ – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zomers koken: wentelteefjes met rood fruit op de BBQ

4
40

Ingrediënten

Gestoofd rood fruit:

  • 400 g gemengd rood fruit (vb. rode bessen, blauwe bessen, aardbeien, frambozen) – liefst vers, maar diepvries kan ook
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden
  • 5 takjes munt


Wentelteefjes:

  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 20 g vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 8 sneden briochebrood of toastbrood van 1,5 cm breed
Hopelijk heb je na de gegrilde kip of de lekkere kabeljauw in papillot nog een plekje vrijgehouden. Want geloof ons: dit dessert wil je niet missen! Het zoete van de wentelteefjes is perfect in balans met het friszure van het rood seizoensfruit. Een zalige manier om je BBQ af te sluiten.

Bereiding

Gestoofd rood fruit:

  1. Verwarm je NEFF-oven voor op 180°C, CircoTherm®-functie.
  2. Neem een ovenschotel en leg er het rood fruit, de suiker, het vanillestokje en de munttakjes in. Voeg een scheutje water toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Schuif de schotel in je NEFF-oven en stoof het fruit 20 minuten tot het zacht is geworden.
  4. Haal de munt en het vanillestokje uit de ovenschotel.

Wentelteefjes:

  1. Meng de melk en de room in een grote schotel. Breek er de eieren in en voeg vanillesuiker en een snuifje kaneelpoeder toe.
  2. Wentel het brood door het eiermengsel en laat elk sneetje een deel absorberen.
  3. Leg de wentelteefjes op het (schoongemaakte) BBQ-rooster en gril de sneetjes op een matige temperatuur.
  4. Draai de sneetjes af en toe om zodat ze gelijkmatig bruinen.
  5. Leg 2 wentelteefje per bord en lepel er het gestoofde rood fruit over.

Lekker met een bolletje vanille-ijs, of met mascarpone en honing.

 

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in