Zon op je bord met dit zuiderse groentetaartje van Vincent Tibau! – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

Zon op je bord met dit zuiderse groentetaartje van Vincent Tibau!

4
60

Ingrediënten

4 filets van goudbrasem met vel

Voor het taartje
1 verse bladerdeeg
120 gr ricotta
4 el parmezaanse kaas
Peper

Voor de coulis van zoete rode peper
4 stuks geroosterde zoete paprika (uit blik)
4 el olijfolie
Zout

Voor de garnituur
4 stuks kleine pijlinktvis
1 tomaat
1 courgette
Tijm
Kappertjes
Zwarte olijven
Basilicumblaadjes
½ l olijfolie
Peper en zout

Tags

Neff-chef Vincent Tibau trakteert ons op een overheerlijk zuiders recept. Hij leert ons hoe we een zuiderse groentetaart maken met ricotta en goudbrasem. Het geheim van dit recept? De vis wordt gegaard op lage temperatuur. Zo blijft de smaak van de brasem mooi behouden. Lekker!

Bereiding

Bereiding van het groentetaartje

  1. Steek het bladerdeeg uit op de gewenste maat.
  2. Prik met een vork in het deeg en bak de bodems half af in een Neff-oven op de pizzastand.
  3. Meng de ricotta met de gemalen parmezaanse kaas en kruid met peper en zout.
  4. Lepel de kaasmengeling op het deeg.
  5. Verwarm intussen de Neff-oven voor op 180°C.
  6. Pel de tomaat en snij ze in partjes.
  7. Snijd de courgette in ringen en kruid met olijfolie, peper, zout en gehakte tijm.
  8. Gaar de courgetteringen in de Neff-oven op 180°C.
  9. Garneer de taart met alle groenten, de kappertjes en olijven.
  10. Bak de taart gedurende 5 minuten af in de Neff-oven (opnieuw op pizza-stand).

Bereiding van de vis

  1. Kuis de goudbrasem, verwijder de graten, smeer in met olijfolie en kruid met peper & zout.
  2. Wrijf de ovenplaat in met olijfolie en leg er de filets op met het vel naar boven.
  3. Gaar de goudbrasem ongeveer 7 minuten op 180°C in de Neff VarioSteam-oven.
  4. Laat de zoete paprika’s uitlekken.
  5. Verwijder de zaadjes, meng met olijfolie en kruid met zout.
  6. Mix nu de paprika’s tot een coulis.
  7. Snijd de inktvis in dunne ringen en droog met een keukenrol.
  8. Verwarm in een kookpot flink wat olijfolie tot 60°C op de Neff-inductiekookplaat.
  9. Gaar in deze kookpot de inktvis.

Afwerking

  1. Werk de taart of met de coulis van zoete paprika, blaadjes basilicum en de geconfijte inktvis.
  2. Serveer met goudbrasem.

Benieuwd naar andere gerechten van Neff-chef Vincent Tibau? Bekijk dan zeker ook eens zijn recept voor Oosterse wontons van king krab met gember en curry.

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in