5 simpele tips om je borden er perfect te laten uitzien – Neff back-arrow coffee-saucer cuttlery dish duration-75 facebook-footer facebook fish-diving fish glove-rot glove grapefruit knife-alt knife leek mushrooms onion pen pepper pinterest plank-rot plank print salt search spoon towel twitter-footer twitter whisk wine youtube

5 simpele tips om je borden er perfect te laten uitzien

Een lekker gerecht klaarmaken, da’s één ding. Het mooi presenteren, da’s andere koek! Tegenwoordig zijn er heel wat gadgets op de markt die je helpen om gerechten mooi te dresseren. Van een spuitzak, ringen tot een penseel en pipetjes. Wist je dat je met enkele eenvoudige tips (en zonder extra materiaal) je bord al kan omtoveren tot echte pareltjes? Neff geeft je 5 gouden tips.

 1. De borden opwarmen
  De eerste stap naar een perfect bord is om de borden lichtjes te verwarmen. Zo hou je niet alleen de ingrediënten warm, maar het geeft je ook extra tijd om te dresseren. Borden opwarmen doe je op verschillende manieren: in de microgolf, in de oven of in een warmhoudlade.

Gebruik je een microgolf, dan raden we je wel aan om de borden eerst te spoelen met koud water. Vervolgens zet je ze enkele minuten nat in de magnetron. Droog ze af voor je gaat dresseren. Daarnaast kan je ook de oven gebruiken (80°C – 10 minuten) of een warmhoudlade laten installeren in je keuken. Wist je trouwens dat Neff ook een reeks warmhoudlades heeft? Lees alles over deze handige keukenfeature.

 1. Alle aandacht naar het hoofdingrediënt
  In een bord is er steeds één hoofdrolspeler die met de aandacht gaat lopen. In de meeste gevallen is dat een mooi stukje vlees of vis. Dit ingrediënt dresseer je dan ook in het midden van het bord. Dan is het tweede ingrediënt aan de beurt. Dat kunnen bijvoorbeeld aardappelen, tagliatelle of rijst zijn. Dit leg je mooi naast het vlees of de vis. De tagliatelle rol je met een mes op tot een nestje. Maak een bolletje van de rijst met behulp van twee lepels.

Als laatste zijn de groenten aan de beurt. Die krijgen een mooie plaats naast het hoofdingrediënt. Extra tip: geef je gerecht extra volume door de verschillende ingrediënten op elkaar te stapelen. Het proberen waard!

 1. Want het oog wil ook wat
  Speel met kleuren op je bord. Drie of vier kleuren is prima, vijf is dan weer wat veel van het goede. Contrast aanbrengen is een extra pluspunt. Klassieke contrasten zijn groen-rood, paars-geel en blauw-oranje. Kijk naar de kleur, maar wissel ook af in vorm en textuur. Geglaceerd, krokant, zacht, vloeibaar of knapperig: zoek naar combinaties die je gerecht er mooier laten uitzien.
 2. Creatief met sauzen
  De tijd dat de saus in een schaaltje naast het bord werd geserveerd, is voorbij. De saus, jus of dressing zijn nu volwaardige componenten van een bord. Ze zijn niet alleen superlekker maar geven een gerecht ook een leuke look & feel. Er bestaan verschillende manieren om de saus op het bord te presenteren. Zo spuit je saus (met hulp van een spuitzak) rondom het gerecht. Je kan ook tekeningen maken met saus. Wat denk je bijvoorbeeld van een raster over je gerecht of een figuurtje. Of misschien zelfs een letter? Doe wat je zelf leuk vindt.
 1. De final touch
  Zoek je nog naar iets extra om je gerecht af te werken? Een tikkeltje groen, een krokant koekje of een eetbare bloem doen wonderen! Je bord zal er helemaal van opfleuren. Wedden dat je gasten niet kunnen wachten om aan je gerecht te beginnen?

Heb je na het lezen van dit artikel meteen zin gekregen om een bord te dresseren? Oefen met gerechten als tagliolini van courgette met lam en een koekje van risotto. Of geef een Wagyu-hamburger meer pit door ‘m mooi op het bord te dresseren. Succes!

Comments

Benieuwd naar uw mening! (0)

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met *

Proef de Neff-newsletter

Schrijf je hier in